Головна Новини Суспільство медицина COVID-19: вчені з'ясували причини втрати нюху
commentss НОВИНИ Всі новини

COVID-19: вчені з'ясували причини втрати нюху

Як виявилося, здатність відчувати запахи може зникнути з цілої низки причин

23 жовтня 2020, 22:28 comments1291
Поділіться публікацією:

Раптова втрата нюху при інфікуванні коронавірусом може бути пов'язана з певними змінами в мозку. Про це свідчить нове дослідження - пише Newsweek.

COVID-19: вчені з'ясували причини втрати нюху

Фото: pixabay.com

Відомо, що головними симптомами ураження організму COVID-19, поряд з лихоманкою, слабкістю, задишкою і кашлем, є здатність відчувати запах і смак.

Вчених з Лабораторії функціонального картографування мозку в бельгійському університеті ULB зацікавили причини втрати нюху. В результаті дослідження, проведеного групою вчених, з'ясувалося, що вірус впливає на нейрони, які відповідають за нюх. Так, була проведена всебічна діагностика 12 хворих коронавірусною хворобою. Вчені з'ясували, що у деяких пацієнтів вірус вплинув на нюхову цибулину і навколишні тканини мозку, які беруть участь в розрізненні запахів. Також, зв'язки між нейронами, які передають інформацію про запах, теж можуть бути тимчасово втрачені через інфекцію.

Крім того, нюх пропадає через запального процесу в носоглотці. При стиханні запалення повертається і здатність відчувати запахи. Але можливий варіант того, що при гіперактивній імунній реакції організму, яка блокує роботу нюхальних рецепторів, інфікований може втратити цю здатність повністю або частково на довгий час.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що за прогнозами, піти на спад пандемія може тільки в наступному році, навесні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини