Головна Новини Суспільство медицина Ціни на ліки в Україні зросли на 20-25%: які причини й що відповіли в Держлікслужбі
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на ліки в Україні зросли на 20-25%: які причини й що відповіли в Держлікслужбі

Зростання цін на лікарські засоби в Україні: нардеп пропонує шляхи вирішення

31 травня 2022, 09:30
Поділіться публікацією:

Українці скаржаться на зростання цін на лікарські засоби протягом останніх трьох місяців, адже ті подорожчали на 20-25%, а деякі препарати зросли в ціні до 40%. У Держлікслужбі та Аптечній професійній асоціації пояснили причини. Про це написав народний депутат та голова комітету здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Ціни на ліки в Україні зросли на 20-25%: які причини й що відповіли в Держлікслужбі

Фото ілюстративне / Pixabay

За його словами, представники Аптечної професійної асоціації заявляють, що справа не в збільшенні націнки на препарати, які відпускаються в аптечних пунктах. На зростання цін вплинули: зміни курсу долара та євро, зростання ціни на бензин та дизпаливо, ускладнення логістики імпортних ліків, відсутність обігових коштів у аптечних мережах, місцями кадровий дефіцит, зниження обсягів продажу, необхідність шукати ресурси на відновлення роботи аптек на деокупованих територіях.

Як повідомив заступник керівника Держлікслужби Володимир Короленко, зміни цін на ліки в аптеках відслідковують щотижня. Держлікслужба перевіряє вартість 20 основних препаратів, до яких належать серцево-судинні препарати, анальгетики, противірусні, від гіпертонії тощо. Однак про результати перевірок мереж Держлікслужба так і не повідомила у відповіді на депутатське звернення.

Ціни на ліки в Україні зросли на 20-25%: які причини й що відповіли в Держлікслужбі - фото 2
Ціни на ліки в Україні зросли на 20-25%: які причини й що відповіли в Держлікслужбі - фото 3

Михайло Радуцький пропонує методи вирішення проблеми. Серед них відновлення діяльності якомога більшої кількості аптек в регіонах та легальна онлайн торгівля ліками, кредитування аптечних мереж. Для торгівлі в інтернеті до лютого були ухвалені всі нормативно-правові акти.

Як писав портал "Коментарі", штаб Сергія Притули допомагає ліками не лише військовим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/radutsky
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини