Головна Новини Суспільство медицина Багато запитів на медикаменти: штаб Сергія Притули допомагає ліками не лише військовим
commentss НОВИНИ Всі новини

Багато запитів на медикаменти: штаб Сергія Притули допомагає ліками не лише військовим

Волонтерський штаб Сергія Притули забезпечує необхідним ЗСУ, тероборону, столичні лікарні та цивільних громадян

5 квітня 2022, 14:14
Поділіться публікацією:








Відомий український телеведучий, громадський та політичний діяч Сергій Притула створив волонтерський штаб в Києві.  Портал "Коментарі" у рамках ексклюзивного спецпроекту "Гуманітарна країна" дізнався у нього та працівників штабу, як відбувається їх робота, як і чим допомагають Збройним силам України та цивільним українцям.

Багато запитів на медикаменти: штаб Сергія Притули допомагає ліками не лише військовим

Керівник медичного відділу штабу Рустем, фото Коментарі

Фармацевтичним складом у фонді Сергія Притули керує керівник медичного відділу штабу Рустем. Чоловік розповів, що волонтери в штабі Притули працюють позмінно, робочий день триває від 10 до 12 годин.

Наразі медичний відділ штабу забезпечує закупівлю та доставку ліків для військових та цивільних в столиці та регіонах, де наші війська відбивають ворога, звільняють населені пункти. Найбільшим попитом в березні користувалися протизастудні препарати, протигрибкові мазі, загріваючи пластирі.

За словами Рустема, ліки постачають волонтери з-за кордону, переважно з таких країн, як Румунія, Італія, Німеччина. Чимало препаратів штаб закуповує за кошти донорів.

Фармацевтична компанія "Дарниця" поставляла для штабу першу партію широкого спектру ліків, її всю роздали. Як розповів Рустем, до штабу звертаються й начмеди військових частин, лікарі з лікарень. Штаб постачає ліки та медичні засоби для дітей в "Охматдит", лангети, шини, фіксатори, мобілізуючи пов'язки, деталі для апарату Єлізарова — Інституту ортопедії. Загалом штаб працює за напрямками, запитів чимало, щодня від 30 до 60 заявок.

Як повідомляв портал "Коментарі", щодо співпраці з ТРО Сергій Притула каже, що з січня вдалося допомогти деяким полкам та бригадам із розгортанням операційних центрів, мобільних штабів. Було проведено іншу роботу, але трохи забракло часу, щоб усе задумане встигнути реалізувати в регіонах.

Повну версію інтерв'ю спецпроекту "Гуманітарна країна" дивіться на каналі "Коментарі"



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини