Головна Новини Суспільство події Сергій Притула про волонтерський штаб: на першому тижні, все, що ми мали, роздавалося на всі боки
commentss НОВИНИ Всі новини

Сергій Притула про волонтерський штаб: на першому тижні, все, що ми мали, роздавалося на всі боки

Керівник волонтерського штабу зізнається – у перші дні війни було дуже багато запитів – волонтери роздавали все, що було

4 квітня 2022, 17:07
Поділіться публікацією:

З початком повномасштабного російського вторгнення багато відомих людей в Україні вирішили стати волонтерами, щоб насамперед допомогти ЗСУ, а також співвітчизникам, яким довелося тікати, рятуючись від війни. Для шоумена, політика, телеведучого Сергія Притули займатися волонтерством не стало чимось новим, тому що 8 років війни з РФ він не переставав займатися допомогою армії, яка тримала оборону на сході країни. Тепер його волонтерський штаб запрацював на повну силу, про що він в інтерв'ю виданню "Коментарі" і розповів.

Сергій Притула про волонтерський штаб: на першому тижні, все, що ми мали, роздавалося на всі боки

Сергій Притула

Сергій Притула зазначив, що всього у його гуманітарному штабі сьогодні працюють приблизно 30 людей. У кожного з них свій спектр роботи та відповідальності. Хтось зайнятий налагодженням зв'язку, хтось закупівлею, хтось приготуванням їжі. Здебільшого люди працюю по групах.

Волонтер зізнався, що в перші дні війни було складно втриматися, тому що багато в чому панував хаос – все, що було розліталося на всі боки, запитів було дуже багато, але потім роботу все ж таки вдалося структурувати. Став у нагоді досвід роботи 2014-2015 років.

Притула розповів, що з тими підрозділами, які сьогодні на фронті протистоять агресору, він та його волонтерська команда не втрачали зв'язку останні 8 років війни. Ці хлопці першими дали бій окупантам, тому саме від них одразу пішло найбільше запитів. Паралельно почали з'являтися запити у захисників із територіальної оборони, з яким спільно з фондом "Повернися живим" Сергій Притула почав активно співпрацювати із січня 2022-го.

Щодо співпраці з ТРО Сергій Притула каже, що з січня вдалося допомогти деяким полкам та бригадам із розгортанням операційних центрів, мобільних штабів. Було проведено іншу роботу, але трохи забракло часу, щоб усе задумане встигнути реалізувати в регіонах.

Читайте на порталі "Коментарі" — Рада криміналізувала продаж гумдопомоги: кому тепер загрожує термін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини