Головна Новини Суспільство медицина Чому посилений карантин потрібно ввести знову: пояснення фахівця
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому посилений карантин потрібно ввести знову: пояснення фахівця

У разі того, якщо в найближчі тижні в країні буде 300 - 400 летальних випадків за добу - потрібно ще раз застосувати посилений карантин

25 січня 2021, 15:20
Поділіться публікацією:

Україна пройшла тільки частину шляху, який необхідний для зниження кількості випадків зараження коронавірусом. Таку заяву зробив доктор медичних наук і лікар-імунолог Андрій Волянський.

Чому посилений карантин потрібно ввести знову: пояснення фахівця

Чому посилений карантин потрібно ввести знову. Фото: unsplash

За словами фахівця, позитивного результату вдалося досягти завдяки введенню січневого локдауну. Попри це, незабаром можливе погіршення ситуації в Україні.

"Це (посилений карантин) потужний інструмент, але ми не можемо ним скористатися ще раз найближчим часом і в цьому я бачу ризик", — заявив Андрій Волянський.

Крім того, він зазначив, що якщо в наступні тижні буде велика кількість летальних випадків за добу, то знову доведеться ввести жорсткий карантин в країні.

Колективний імунітет

Незабаром українці отримають так званий колективний імунітет. Тільки станеться це не завдяки вакцинації, а завдяки інфікуванню. Якщо на цей момент близько 30 відсотків заражених, то до травня цифра може збільшитися до 50.

Також фахівець додав, що вакцини, яку повинна отримати Україна (менше мільйона доз) вистачить, щоб зробити щеплення 300 тисячам українців по 2 дози. А якщо Україна не отримає вакцину в щонайближчий час, то необхідно буде захищати людей з групи ризику, щоб їх врятувати.

Як повідомляло видання "Коментарі", чому українці бояться робити щеплення проти COVID-19. Українці не хочуть робити щеплення проти коронавірусу, тому що перестали довіряти державним інститутам.Таку заяву зробила лікар-інфекціоніст, позаштатний радник Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) Ольга Голубовська.
Лікар додала, що скоріш за все, що коронавірус буде сезонним захворюванням. Що означає, що імунізацію потрібно буде проводити вчасно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Сергій

25 січня 2021, 17:07

Александр, Вы можете лично попробовать заразится КОВИД-19 специально и показать всем пример "эксперимента"!

Александр

25 січня 2021, 15:54

Если Вы еще не успели заразиться COVID - 19 ситуацию можно исправить: сделайте быстро придуманную прививку от любого производителя. Последствия этого всемирного эксперимента для Вашего организма могут быть различными, вплоть до траурного марша Шопена в Вашу честь. Безусловно, ответственность за неблагополучный исход никто не понесет. А чтобы народ не увиливал от участия в эксперименте, есть много способов принуждения для отказавшихся быть подопытными (не пускать в магазины, на работу и т.п.).

Вітьок з Борщагівки.

25 січня 2021, 15:41

За даними Держстату смертність за минулі роки не більше (навіть менша) чим за попередні. Пандемія на марші!

999

25 січня 2021, 15:33

А кто кормить будет и оплачивать коммуналку?


Новини