Головна Новини Суспільство медицина Чому нова хвиля коронавірусу може накрити Україну вже влітку — НАН
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому нова хвиля коронавірусу може накрити Україну вже влітку — НАН

Більш заразний дельта-штам ковіду може прийти в Україну з Росії

22 червня 2021, 13:13
Поділіться публікацією:

Попри перебування в "зеленій" карантинній зоні, Україна все ще бореться з пандемією коронавірусу, як і інші країни світу. Раніше дослідники прогнозували, що нова хвиля захворювання може припасти на осінь 2021 року, проте, судячи з інформації Національної академії наук, її ймовірність стала значно ближчою.

Чому нова хвиля коронавірусу може накрити Україну вже влітку — НАН

Нова хвиля коронавірусу може прийти до України із Росії. Фото із відкритих джерел

Завдяки спеціальним математичними розрахунками дослідники НАН перевіряли, як коронавірусна епідемія збирається розвиватися далі на території України. Поки прогнози не надто оптимістичні — ще до кінця літа в нашій країні може початися масове захворювання особливо заразним дельта-штамом COVID-19.

Вчені відзначають, що він більш ніж у півтора раза заразніший за альфа-версію коронавірусу, і протікає набагато тяжче. Крім цього, стан пацієнтів, які підхопили цей штам, частіше вимагав підключення до апаратів штучної вентиляції легень.

Дослідники НАН б'ють на сполох через зростаючу кількість осередків захворювання дельта-штамом в деяких країнах Європи, а також у Росії. Судячи з останніх даних, чверть хворих на "корону" росіян зіткнулися саме з вірусом категорії "дельта".

На думку українських вчених, владі слід вжити додаткових заходів безпеки. Вони можуть полягати в посиленні контролю над міграційними процесами (особливо, з Росії), а також прискорити темпи масової вакцинації українського населення до настання осені.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як в Україні ставляться до ідеї почати вакцинувати дітей від коронавірусної хвороби. Більше деталей — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чи чекати нашій країні додаткових поставок протиковідної вакцини з США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини