Головна Новини Суспільство медицина Чому не варто поспішати робити третє щеплення проти COVID-19 — імунолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не варто поспішати робити третє щеплення проти COVID-19 — імунолог

За словами представника Національної академії наук, займатися додатковою ревакцинацією від коронавірусу поки не варто

9 серпня 2021, 18:03
Поділіться публікацією:

Багатьох українців цікавить резонне питання, що стосується протиоковідної вакцинації: чи варто ревакцинуватися через деякий час після отримання другої дози препарату. За словами вченого Нацакадемії наук, лікаря-імунолога Сергія Комісаренка, поспішати з подібними діями не бажано, повідомляє "Україна 24".

Чому не варто поспішати робити третє щеплення проти COVID-19 — імунолог

Чи треба робити третє щеплення від коронавірусу. Фото із відкритих джерел

Найголовнішою причиною медичний працівник називає необхідність створити колективний імунітет — як конкретно в Україні, так і в усьому світі. Саме тому і місцеві фахівці, і представники Всесвітньої організації охорони здоров'я закликають утриматися від "позачергової" вакцинації третьою дозою обраного вами препарату проти COVID-19.

Комісаренка підкреслює, що для України важливо найближчим часом вакцинувати мінімум 30 млн осіб (в ідеалі — хоча б 33 млн). Це допоможе стримувати коронавірусну пандемію без додаткового навантаження на медичну систему всередині країни.

За словами Комісаренка, щоб вакцин вистачило на таку кількість бажаючих зробити щеплення (всі препарати, крім Johnson&Johnson, складаються з двох доз), людям поки варто утриматися від отримання додаткового, третього щеплення.

Якщо ж більшість населення отримає необхідну кількість препарату і буде захищені від коронавірусу, це допоможе поступово повернутися всім до нормального життя.

Також фахівець нагадав, що люди, які були вакциновані, дійсно рідше заражаються коронавірусом. У випадках же, коли захворювання все ж проникло в організм, воно протікає в легкій формі. Летальність від ковіду серед двічі вакцинованих людей присутня, однак вона мізерна, що тільки підтверджує важливість масової імунізаційної кампанії. Детальніше про ймовірність підчепити захворювання людям, які пройшли курс щеплень, ми розповідали в нашій публікації.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому, на думку представників МОЗ, українцям слід зменшити часовий інтервал між двома дозами вакцини.

Також на порталі ви можете дізнатися, чи можуть вас звільнити з роботи, якщо ви відмовилися робити щеплення проти ковіду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини