Головна Новини Суспільство медицина Чому краще не використовувати експрес-тести для виявлення коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому краще не використовувати експрес-тести для виявлення коронавірусу

Експрес-тести можуть показати неправильний результат в деяких випадках

1 лютого 2021, 10:05 comments1092
Поділіться публікацією:

Американські вчені повідомили, що експрес-тести на коронавірус — не ефективний спосіб виявлення хвороби у деяких випадках. Проте це повідомляє лікар-інфекціоніст Лариса Мороз інформаційні агенції УНН.

Чому краще не використовувати експрес-тести для виявлення коронавірусу

Експрес-тести для виявлення коронавірусу - недоліки. Фото: ntinews.ru

Нові дослідження Центру з контролю і профілактики захворювань США показали, що експрес-тести достатньо неефективні в деяких випадках. Так цей метод тестування виявив лише 35,8 відсотка хворих серед безсимптомних та малосимптомних носіїв COVID-19.

Відтак, якщо людина хвора на коронавірус, але почувається задовільно, експрес-тест може показати негативний результат, який свідчить про те, що людина здорова. Це небезпечно як для самої людини, так і для оточення, оскільки особа продовжуватиме заражати всіх інших громадян, з якими контактує.

“Хоч безсимптомно хворіють, але вірус же вони виділяють, на жаль. І ці безсимптомні контактні в епідеміологічному плані найбільш небезпечні. Тому що вони поширюють вірус — і досить швидко. Це, перш за все, молоді люди або підлітки, які мобільні, які збираються в групи і відвідують кафе, танцзали, кальянні, караоке тощо, а там дуже небезпечно. Там безпосередньо дуже тісний контакт. І, фактично, з експрес-тестами на антиген ми весь айсберг зовсім не ловимо, а тільки якийсь маленький шматочок виловлюємо. А 70% невиявлених далі йдуть наражати на небезпеку оточуючих”, — коментує лікар.

Нагадаємо, що Україна отримає американську вакцину від коронавірусу. Кого вакцинують першими, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що ослабити негативний вплив коронавірусу можна завдяки спеціальним дихальним вправам. На основі цього у Великобританії солісти Англійської Національної опери запровадили програму для надання допомоги людям, які переживають постковідний синдром і після одужання все ще мають проблеми з диханням. Відео зі співочими вправами можна переглянути в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини