Головна Новини Суспільство медицина Чому хворим на коронавірус людям не варто контактувати з тваринами: медики зробили важливу заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому хворим на коронавірус людям не варто контактувати з тваринами: медики зробили важливу заяву

Медики з'ясували, чи можуть тварини заразитися від людини коронавірусом

2 липня 2021, 18:52
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Медики з Нідерландів провели дослідження і з'ясували, що людям, які захворіли COVID-19 краще в період хвороби не контактувати зі своїми домашніми вихованцями. Про це повідомляє видання BBC.

Чому хворим на коронавірус людям не варто контактувати з тваринами: медики зробили важливу заяву

Коронавірус у тварин. Фото з відкритих джерел

Як виявилося, і кішки та собаки можуть заразитися від свого господаря коронавірусом. Доктор Ельс Броенс з Утрехтського університету підкреслив, що під час проведення досліджень, позитивний результат тесту на COVID-19 був виявлений у 14 тварин з 310. Також у 54 тварин були виявлені антитіла.

Дослідники стурбовані тим, що домашні вихованці можуть бути резервуаром вірусу і потім, не виключено, що вони заразять людину, що буде контактувати з ними. На сьогодні таких випадків ще не було. Однак, медики вважають, що на даному етапі досить складно буде встановити цей процес, адже вірус все ще легко поширюється між людьми.

Іншої думки дотримується доктор Броенс з Ветеринарного діагностичного центру мікробіології. На його думку, ймовірність зараження людини від домашнього вихованця дорівнює нулю.

Відзначається також, що виявити заражену тварину практично неможливо, оскільки хвороба у вихованців протікає часто без будь-яких симптомів. До слова, дослідники вважають, що більш сприйнятливі до вірусу кішки, ніж собаки.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Міністерстві охорони здоров'я назвали п'ять найбільш небезпечні штами коронавірусу. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.

Також сайт інформував про те, що Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендувала вакцинувати дітей, попри те, що вони не входять в групу високого ризику. Детальніше ви можете прочитати в матеріалі "Коментарів".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини