Головна Новини Суспільство медицина Чому довгожителі можуть легко переносити COVID-19: пояснення науковців
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому довгожителі можуть легко переносити COVID-19: пояснення науковців

У довгожителів, які перемогли коронавірус, є свого роду "термостат"

21 січня 2021, 14:09
Поділіться публікацією:

Фахівцям вдалося дізнатися, в чому полягає секрет легкого перебігу коронавірусу у довгожителів. Виявилося, вся справа в імунній системі. Про це пише видання "La Repubblica".

Чому довгожителі можуть легко переносити COVID-19: пояснення науковців

Чому довгожителі можуть легко переносити COVID-19. Фото: unsplash

Вчені з Іспанії провели наукове дослідження, в ході якого проаналізували зразки двох людей старше 100 років, що вилікувалися, та уникли серйозних проблем зі здоров'ям.

Експерти виявили одну важливу особливість: у довгожителів, у порівнянні з молодим поколінням людей, дуже низькі значення деяких білків, які пов'язані із запаленням. Вчені виявили, що в їх складі є багато протизапальних речовин, які відповідають за контроль імунної відповіді.

У літніх людей, які змогли перемогти коронавірусну інфекцію, є "термостат". Він відповідає за регулювання температури запалення, а також контролює відповідь імунної системи, — резюмували вчені.

Як повідомляло видання "Коментарі", у кого ризик померти від коронавірусу найвищий. Лікар-анестезіолог з Ізраїлю Борис Бриль склав портрет людини, для якого коронавірус може нести смертельну загрозу. Найбільше вірус є небезпечним для повних чоловіків похилого віку, у яких є проблеми з серцем, цукровий діабет і гіпертонія.
Також ми писали, в яких країнах зробили найбільше щеплень від коронавірусу. Лідерами залишаються вакцини від Pfizer і BioNTech. Їх дозволили використовувати в США, Канаді, Близькому Сході та Європі. Що стосується вакцини Moderna, то її схвалили для використання в Канаді, Ізраїлі, США і Європі. Дослідження продемонстрували, що вакцини ефективні на 95 відсотків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини