Головна Новини Суспільство медицина Чим постковідний синдром у дітей відрізняється від дорослих
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим постковідний синдром у дітей відрізняється від дорослих

Вчені довели, що тривалість постковідного синдрому у дітей становить не більше 12 тижнів

17 вересня 2021, 17:55
Поділіться публікацією:

Австралійські дослідники довели, що постковідний синдром у дітей та підлітків відрізняється від дорослого. За результатами досліджень, цей період рідко триває понад 12 тижнів. Стаття вчених опублікована в Pediatric Infectious Disease Journal. 14 активних центрів програми імунізації (IMPACT), які представляють 90% ліжок педіатричної допомоги у Канаді, проводили активне спостереження за госпіталізації та ускладненнями, пов'язаними з коронавірусом.

Чим постковідний синдром у дітей відрізняється від дорослих

Постковідний синдром у дітей, фото з відкритих джерел

В рамках досліджень дослідили здоров'я 19,4 тисячі дітей, які повідомили про стійкі симптоми після перенесеної коронавірусної інфекції.

Після гострої фази COVID-19 присутні симптоми, зареєстровані протягом від чотирьох до 12 тижнів:

- головний біль;

- втома;

- порушення сну;

- труднощі з концентрацією і болю в області живота.

Симптоми не спостерігалися протягом понад 12 тижнів. Разом з тим вчені вказують на необхідність подальших досліджень синдрому, оскільки у більшості чинних досліджень є серйозні обмеження. Так, деякі з них не встановлюють різницю в протіканні синдрому між людьми, які перехворіли на коронавірусною інфекцією і перенесли її безсимптомно. Крім того, більшість робіт покладаються на результати опитування дітей або батьків, не перевіряючи їх експериментально. Багато симптоми постковідного синдрому було важко відрізнити від непрямих ефектів пандемії, нарікають науковці.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували своїх читачів, що вчені з'ясували причину важкого перебігу коронавірусуУ більш ніж 60% госпіталізованих з COVID-19 виявили антицитокінові аутоантитіла.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини