Головна Новини Суспільство медицина Чи здатний COVID-19 перетворитися на винятково «дитячий» вірус — вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи здатний COVID-19 перетворитися на винятково «дитячий» вірус — вчені

Протягом декількох років людство зможе впоратися з коронавірусом, і він стане небезпечним тільки для дітей

17 серпня 2021, 17:59
Поділіться публікацією:

Коронавірусна пандемія продовжує впливати на людську популяцію: і в економіці, і в медицині, і в багатьох інших галузях. Однак дослідники припускають, що вже за кілька років, з огляду на характер COVID-19, цей вірус остаточно "помолодшає", ставши загрозою тільки для дітей, які не хворіли чи не були вакциновані. Таку інформацію опублікувало профільне видання Medical Xpress.

Чи здатний COVID-19 перетворитися на винятково «дитячий» вірус — вчені

У майбутньому коронавірус може бути небезпечним тільки для дітей. Фото із відкритих джерел

Над дослідженням працювала команда американських і норвезьких дослідників. За словами вченого Оттара Бьорнстада, поки коронавірус все ще демонструє збільшення важких випадків захворювання у людей більш старшого віку.

"Втім, наші результати моделювання свідчать про те, що ризик зараження, швидше за все, перенесеться на молодших дітей, оскільки доросла спільнота отримає імунітет — або завдяки вакцинації, або через вплив вірусу (перехворівши)", — зазначив дослідник.

Бьорнстад пояснює, що подібне "омолодження" категорії пацієнтів характерно для всієї групи коронавірусів, які відомі науці. Також за схожою схемою діють і віруси грипу.

Для прикладу вчений навів азіатський (або російський) грип, спалах якого у 1889-1890 роках забрав життя понад мільйона людей по всьому світу. Найбільше тоді постраждали люди старші 70 років. Зараз же цей вірус має ендемічний, легкий характер, і заразний здебільшого тільки для дітей у віці від 7 до 12 місяців.

Також дослідники відзначили, що хоч вироблення антитіл до COVID-19 природним способом (через перенесення захворювання), як і раніше, відбувається, вакцинація діє набагато швидше і є захистом куди серйозніше.

До слова, Оттар Бьорнстад додав, що якщо колективного імунітету найближчим часом так і не буде досягнуто в більшості країн, то коронавірусна пандемія може бути "продовжена" на десятиліття вперед.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що екологічні причини можуть виявитися чинником, який впливає не тільки на ситуацію в навколишньому середовищі і організм людини в цілому, а й на тяжкість перебігу коронавірусного захворювання. Як відзначають дослідники, при лісових пожежах відбувається вироблення дрібних твердих частинок (PM2,5), пов'язаних із різними захворюваннями органів дихання, в т.ч. астмою. За інформацією американських вчених, їх концентрація і призводить до збільшення кількості хворих на ковід. Детальніше — в нашій публікації.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, що в Америці зареєстрували спалах нового, ще більш небезпечного, ніж "дельта", коронавірусного штаму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини