Головна Новини Суспільство медицина Чи загрожує Україні епідемія штаму коронавірусу "Омікрон", - екс-міністр охорони здоров'я дала пояснення
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи загрожує Україні епідемія штаму коронавірусу "Омікрон", - екс-міністр охорони здоров'я дала пояснення

Скалецька вважає, що головна небезпека "Омікрону" - кількість заражень, яку він може спричинити

9 січня 2022, 22:25
Поділіться публікацією:

Екс-міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька в програмі "Сьогодні День" в ефірі телеканалу "Україна 24" прокоментувала ймовірність епідемії коронавірусного штаму "Омікрон" в Україні.

Чи загрожує Україні епідемія штаму коронавірусу "Омікрон", - екс-міністр охорони здоров'я дала пояснення

Чи загрожує Україні епідемія штаму коронавірусу "Омікрон" - фото з відкритих джерел

Так, за її словами, південноафриканська мутація COVID-19 "однозначно дійде" до України, а її головна небезпека – кількість заражень, яку вона може спровокувати.

Скалецька звернула увагу, що статистика захворюваності у країні відстежується за кількістю тестувань на коронавірус. Однак під час штаму "Омікрон" українці навряд чи будуть тестуватись, оскільки легкий перебіг хвороби для більшості означатиме, "що вони відлежаться вдома" і не вирушать до фахівця.

"Ми бачитимемо зріз госпіталізацій, але не обов'язково такі високі цифри, як у Європі та Америці, за кількістю заражень", — додала Скалецька.

Нагадаємо, що професор Володимир Широбоков висловив думку, що поява коронавірусного варіанта "Омікрон" може свідчити про те, що пандемія починає завершуватися. Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я також вважають, що пандемію COVID-19 незабаром змінить ендемія, тобто вірус циркулюватиме з меншою інтенсивністю, перетікаючи у локальні сплески. 

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що вчені знаходять все більше доказів того, що симптоми "Омікрону" є легшими , як і саме перебіг хвороби. Крім того, штам має нижчий рівень смертності та госпіталізацій у порівнянні з попередніми мутаціями. Південноафриканський варіант вражає верхню частину тіла, викликаючи нежить, запаморочення, кашель та інші симптоми.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини