Головна Новини Суспільство медицина Чи вбереже захисна маска від коронавірусу - вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вбереже захисна маска від коронавірусу - вчені

Окрім носіння маски, потрібно дотримуватися й інших епідеміологічних заходів

21 грудня 2020, 13:10
Поділіться публікацією:

Кожна людина хоч раз за період пандемії коронавірусу задавала собі питання, чи дійсно маска — надійний захист, який допоможе уникнути зараження. Навіть вчені не можуть дійти до єдиної думки. Проте, якби населення ходило без маски та засобів захисту, ситуація у світі була б надзвичайно критичною. Про це пишуть експерти видання Daily Mail.

Чи вбереже захисна маска від коронавірусу - вчені

Чи захищає маска від коронавірусу. Фото: astana1life.kz

Вчені зазначають, що маски затримують тільки частину вірусів, які передаються крапельним шляхом. Якщо віруси потрапляють з димом або пилом, маска пропускає патогенні організми. В цьому випадку віруси залишаються в повітрі, попри те, що хвора людина вже давно пішла. Тому навіть в особи, яка носить маску, є всі шанси заразитися коронавірусом.

Ще одна серйозна причина, чому маски можуть бути неефективним, полягає в їх неправильному носінні. Згідно з британськими дослідженнями, до 85% жителів не перуть багаторазові маски кожен раз після того, як використали їх. 15% опитаних взагалі ніколи цього не робили.

Одноразові маски також можуть носити по кілька разів, ігноруючи санітарні правила. В такому випадку маски стають не просто неефективними, а й небезпечними для здоров'я. В них збираються бруд, віруси та бактерії, які збільшують ризик зараження.

Також маски дають відчуття захищеності — люди можуть думати, що в них немає шансів заразитися коронавірусом. Проте, італійські вчені провели експеримент, який підтвердив, що громадяни, які носять маски, пильно дотримуються й інших епідеміологічних заходів.

Маски  не завжди забезпечують 100% ефективності. Однак без використання масок ситуація у світі була б куди гіршою. Тому аби повністю вберегти себе, потрібно не тільки носити засоби безпеки, а й дотримуватися дистанції, мити руки та уникати зайвих контактів з людьми.

Також сайт "Коментарі" рекомендує прочитати, чому чоловіки помирають від коронавірусу частіше за жінок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини