Головна Новини Суспільство медицина Чому чоловіки помирають від коронавірусу частіше за жінок
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому чоловіки помирають від коронавірусу частіше за жінок

Чоловіки легковажніше ставляться до свого здоров'я та мають слабший імунітет

21 грудня 2020, 10:40
Поділіться публікацією:

Статистичні дані показують, що у більшості країн чоловіки помирають від COVID-19 набагато частіше за жінок. Сильна стать має більшу схильність до ускладнень, які викликає коронавірусна хвороба. Про це повідомило ВВС.

Чому чоловіки помирають від коронавірусу частіше за жінок

Чому серед чоловіків спостерігається висока смертність від коронавірусу. Фото: angel-solo.com

Відтак, в багатьох країнах на чоловіків припадало понад три чверті смертей. У Туреччині, Гонконгу, Сербії, Киргизстані померло приблизно 62% чоловіків, в Індії та Мексиці - 64%,  у Бразилії - 58%,  у США - 54%.

При цьому всьому рівень зараження у людей обох статей однаковий. Тож чому так відбувається?

Вчені повідомляють, що жінки завжди демонстрували вищі показники виживання у довгостроковій перспективі. Слабка стать має сильнішу імунну систему. Дані також свідчать про те, що жінки більш стійкі до розвитку серцево-судинних захворювань, інвалідності та деяких вірусних інфекцій.

Інша думка — чоловіки частіше ризиковано себе поводять та менше дбають про здоров'я. Так чоловіки можуть не одягнути маску чи не помити руки. До того ж частина чоловіків звертається до лікарів тоді, коли ситуація стає запущеною.

До уваги береться і те, що дівчата краще виживають у реанімаційному відділенні для новонароджених, оскільки у них раніше розвиваються легені. Це захищає їх від розвитку респіраторних хвороб. 

Причина може критися і в гормонах. Високий рівень тестостерону пов'язаний із ризикованою поведінкою та слабшою імунною реакцією після вакцинації від грипу. Естроген натомість має протизапальні властивості та посилює імунні реакції організму.

Також сайт "Коментарі" розповідає, які країни вже охопила нова мутована форма коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини