Чи треба зупиняти громадський транспорт під час карантину — Радуцький

Таке рішення є правильним лише теоретично, переконаний посадовець

Коронавірусна хвороба в Україні продовжує прогресувати. На фоні чергових негативних рекордів — щодо госпіталізованих та померлих осіб — знову і знову з’являються розмови про встановлення жорстких карантинних обмежень. Одним із таких моментів є зупинка громадського транспорту. Утім, на думку нардепа Михайла Радуцького, сьогодні це Україні вже не допоможе здолати третю хвилю COVID-19.

Як пояснює голова комітету ВР з питань здоров’я нації, обмеження руху громадського транспорту є правильним лише в теорії. Насправді ж це призведе до масового обурення, чергових протестів українців та, як наслідок — високої соціальної напруги в суспільстві. Як мінімум другий пункт таких наслідків передбачає чергове масове скупчення людей. Звісно, це небажане явище в період швидкого поширення коронавірусу.

Михайло Радуцький вважає, що варіант зниження навантаження на громадський транспорт можна. Утім це можливо тільки після забезпечення українців можливістю вільно навчатися та працювати онлайн. "Дистанційка", на переконання посадовця, обмежить фізичні соціальні контакти. Відповідно це вплине на інтенсивність передачі вірусу.

Також Радуцький наголосив, що важливим елементом у боротьбі із коронавірусною хворобою є інформаційний аспект. І, що підкреслює нардеп, нині в регіонах майже повністю відсутня соцреклама, яка б закликала людей берегти здоров’я — своє та чуже.

"У метро, маршрутці, на вуличних біл-бордах було б корисно постійно нагадувати людям — небезпека поруч. Не погрожувати і лякати, а дякувати їм за громадянську позицію. Мені здається, якщо людина у маршрутці прочитає надпис "Дякуємо, що одягнув маску. Ти врятував чиєсь життя", вона зовсім по-іншому ставитиметься до такої простої, але необхідної дії", — переконаний політик.

На думку Михайла Радуцького, перевірки та штрафи не мають бути єдиним засобом боротьби із порушниками. Для цього й існує соціальна реклама. При цьому Комітет, який очолює Радуцький, 31 березня розгляне відповідний законопроект — під номером 5226, який стосується збільшення обсягу подібних матеріалів у різних ЗМІ для заохочення українців до особистої відповідальності.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що у "червоній" зоні карантину в Україні нині знаходиться 11 областей. Які саме, дізнайтеся у нашій публікації.

Також на порталі можна дізнатися про те, як, на думку лікаря-інфекціоніста Ольги Голубовської, варто сприймати офіційну коронавірусну статистику.