Головна Новини Суспільство медицина Офіційну COVID-статистику можна множити на 10, - інфекціоніст Голубовська
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіційну COVID-статистику можна множити на 10, - інфекціоніст Голубовська

Виною тому - небажання українців робити тест на коронавірус

31 березня 2021, 10:09
Поділіться публікацією:

Провідний інфекціоніст України Ольга Голубовська розповіла, чому офіційна статистика захворюваності коронавірусом може відрізнятися від реальної кількості хворих у країні. За словами фахівця, COVID-статистику можна множити на п'ять, і навіть на десять, передає OBOZREVATEL, посилаючись на УНН.

Офіційну COVID-статистику можна множити на 10, - інфекціоніст Голубовська

Офіційну COVID-статистику можна множити на 10 - фото з відкритих джерел

Ольга Голубовська зазначає, що причиною, за якою може спотворюватися статистика, є небажання українців робити тест на коронавірус, при тому, що можливість для цього в країні є. За словами інфекціоніста, раніше ситуація була зворотна — за тестом на COVID шикувалися черги, проте держава не могла забезпечити тестами всіх охочих.

Фахівець також зазначає, що на сьогодні день не бачить сенсу в глобальному тестуванні на виявлення коронавірусу.

"Зараз ситуація така, що можливостей вже більше, але люди вже не хочуть цим займатися. Офіційну статистику можна на 10 множити, на п'ять так точно", — сказала Голубовська.

Нагадаємо, що станом на 31 березня на території країни виявили 11 226 нових випадків інфікування коронавірусом, а видужало 6 405 осіб. Зокрема COVID діагностували у 491 дитини та 335 медпрацівників. Повідомляється, що за минулу добу потрапили до лікарні 5 558 пацієнтів, а також зафіксовано 407 випадків смерті від наслідків коронавірусного захворювання. Це максимальна кількість як госпіталізацій, так і летальних випадків з початку пандемії в країні.

Раніше портал "Коментарі" писав, що на думку провідного лікаря-інфекціоніста МОЗ Ольги Голубовської, в країні варто знову оголосити жорсткий карантин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини