Головна Новини Суспільство медицина Чи потрібно носити маски після вакцинації від коронавірусу: у ВООЗ дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи потрібно носити маски після вакцинації від коронавірусу: у ВООЗ дали відповідь

У ВООЗ розповіли, чи потрібно носити захисну маску після вакцинації від коронавірусу і чому

2 березня 2021, 00:39
Поділіться публікацією:

Людям, які отримали вакцину проти коронавірусної інфекції COVID-19, все одно доведеться постійно носити захисні маски та дотримуватися соціальної дистанції. Про це йдеться в заяві Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), передає dpa international.

Чи потрібно носити маски після вакцинації від коронавірусу: у ВООЗ дали відповідь

Захисна маска. Фото із відкритих джерел

Експерти ВООЗ зазначають, що зараз є наукові докази того, що вакцина від коронавірусу допомагає запобігти розвитку захворювань легенів на тлі COVID-19, але поки не ясно, як поводяться нові мутації інфекції та наскільки вони стійкі до вакцин. Це означає, що вакцина може бути ефективною тільки для якогось одного штаму.

Тому вакциновані люди повинні продовжувати зберігати відповідну соціальну дистанцію, носити маску для обличчя і часто мити руки.

Водночас британське видання the Guardian пише, що медики у Великобританії наполягають на тому, щоб люди продовжували носити захисні маски, не залежно від того, перехворіли вони чи ні, чи отримали вони вакцину від коронавірусу.

Видання пише, що переважна більшість людей, які будуть вакциновані, будуть захищені від COVID-19, хвороби, викликаної вірусом SARS-CoV-2. Однак вакциновані люди все ще можуть передавати вірус, навіть якщо у них немає ніяких симптомів

Медики закликають у найближчому майбутньому постійно носити маски. На їхню думку, вчені не знають, як вакцини від COVID-19 можуть захистити від безсимптомної передачі SARS-CoV-2. Вчені також обіцяють пильно стежити за тим, як нові штами хвороби реагують на ті чи інші умови.

Подумайте про носіння масок і соціальне дистанціювання як про континуум стратегій зниження ризику, які діють в той час, як вчені проводять дослідження, все більше і більше людей отримують вакцинацію, а поширеність COVID-19 знижується.

Дослідження про те, якою мірою вакцини захищають від передачі інфекції, тривають і є багатообіцяючими, але неповними. Навряд чи вакцини забезпечать повний захист.

Це відбувається тому, що вірус SARS-CoV-2 все ще може колонізувати дихальні шляхи, навіть якщо системні імунні клітини захищають весь організм від захворювання COVID-19.

Раніше "Коментарі" писали, що протягом останнього часу одним з найбільш незамінних аксесуарів для людей у всьому світі стала захисна маска. При величезній різноманітності різних масок важливо пам'ятати, що це не частина гардеробу або модна деталь образу, маска – це засіб захисту, який повинен допомогти вберегтися від зараження коронавірусної інфекцією COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини