Головна Новини Суспільство медицина Чи можуть не допускати до роботи невакцинованих від COVID-19: що кажуть у МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можуть не допускати до роботи невакцинованих від COVID-19: що кажуть у МОЗ

Чимало невакцинованих українців занепокоєні тим, чи допустять роботодавці їх до роботи

5 серпня 2021, 14:55
Поділіться публікацією:

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін пояснив чи мають право роботодавці не пускати на роботу та погрожувати звільненням працівникам, що з якихось причин відмовляються вакцинуватися від COVID-19. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Українське радіо".

Чи можуть не допускати до роботи невакцинованих від COVID-19: що кажуть у МОЗ

Вакцинація від COVID-19 в Україні, фото з відкритих джерел

За його словами, в Україні вакцинація проходить швидкими темпами. Однак у громадян виникають питання з приводу того, чи зможуть вони працювати, якщо відмовляться зробити щеплення. Хтось має протипоказання, хто ставиться до цієї процедури підозріло.

Втім, у законодавстві немає норм, які забороняють невакцинованим проти коронавірусу виходити на роботу. Ігор Кузін додав, що юридичних підстав для недопущення працівника, що не зробив такі щеплення, немає.

Однак він наголосив, що тим, хто працює в закладах освіти та на підприємствах критичної інфраструктури бажано вакцинуватися, показуючи гарний приклад іншим громадянам.

"Коли ми запроваджуємо будь-які обмеження або протиепідемічні заходи, маємо зберігати баланс дотримання прав людини, доступності та можливості вакцинації й тієї користі, яку ми хочемо отримати від того чи іншого заходу. Найбільш мотиваційним для кожної людини має бути розуміння, що її життя під захистом за рахунок вакцини", — зазначив санітарний лікар.

Українці, що отримали дозу вакцини, але не знайшли своїх даних в електронній системі охорони здоров'я, мають звернутися до сімейного терапевта або до центру вакцинації.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні скасували запис на вакцинацію через додаток "Дія". Також портал "Коментарі" писав, що адаптивний карантин, який діє на території України до 31 серпня, швидше за все, продовжать.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини