Головна Новини Суспільство медицина Чи можна одночасно заразитися двома штамами коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можна одночасно заразитися двома штамами коронавірусу

Вірусолог Максим Скулачев розповів, чи може людина одночасно захворіти на два штами коронавірусної інфекції

5 грудня 2021, 12:35
Поділіться публікацією:

Коронавірус продовжує мутувати й швидко поширюватися по всьому світу. Нещодавно вчені розповіли про новий штам захворювання під назвою "Омікрон". Але чи може людина захворіти на два варіанти COVID -19 одночасно?

Чи можна одночасно заразитися двома штамами коронавірусу

Коронавірус. Фотo: Shutterstock

Вірусолог Максим Скулачев зазначив, що така ймовірність дуже низька, у людини мають бути серйозні проблеми з імунною системою. На цей час не зареєстровані випадки захворювання одночасно штамами "Дельта" й "Омікрон". Але при цьому лікар не виключив ймовірністі того, що люди, які перехворіли на "Дельту", не зможуть заразитися "Омікроном". Він зазначив, що частина мутацій "Дельти" вже є у новому штамі коронавірусу.

Вірусолог Олександр Семенов, як передає ТАСС, також вважає, що шанс заразитися відразу двома варіантами коронавірусної інфекції є досить низьким, оскільки певні мутації по-різному впливають на організм пацієнта.

Нагадаємо, у Всесвітній організації охорони здоров'я розповіли, як урятувати світ від появи нових штамів коронавірусу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що голова Південноафриканської медичної асоціації доктор Анжелік Кутзі назвала перші симптоми, які виникають у хворих на штам Omicron. Поки що йдеться про три симптоми Omicron Covid, які відрізняються від симптомів, викликаних іншими штамами. Серед них втома, біль у тілі та головний біль.

Читайте також, міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко наголосив, що нова хвиля коронавірусної інфекції очікується у лютому-березні 2022 року. Але це лише попередні прогнози, оскільки мутація вірусу може змінити перебіг подій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини