Головна Новини Суспільство медицина Чи можна осліпнути після коронавірусу - епідеміолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можна осліпнути після коронавірусу - епідеміолог

На сьогодні у світі був зафіксований лише один випадок втрати зору після коронавірусу

8 лютого 2021, 09:57
Поділіться публікацією:

З моменту появи пандемії коронавірусу з'явилося все більше повідомлень про різні прояви й ускладнення після перенесення хвороби. Деякий час назад медики заговорили про ще одне ускладнення, пов'язане з втратою зору.

Чи можна осліпнути після коронавірусу - епідеміолог

Епідеміолог оцінила ймовірність втрати зору після коронавірус - фото: з відкритих джерел

Так, в медичному журналі Cureus була опублікована стаття, в якій був описаний перший випадок коркової сліпоти, як виду ускладнення після коронавірусу. Тобто, повна відсутність зору, обумовлена ураженням потиличних часток головного мозку. Британські медики відзначили, що подібного раніше ніколи не було у хворих COVID-19.

Епідеміолог Наталія Пшенична відзначила, що це унікальний випадок. На цей час рано робити висновки про те, чи можна осліпнути, перехворівши на коронавірус. Швидше за все, сліпота у хворої була викликана низкою інших причин. Відомо, що перед тим, як захворіти, у жінки була енцефалопатія. Тобто, не запальні захворювання головного мозку. Саме це і могло привести до втрати зору.

У журналі також повідомлялося, що пацієнтка погано розуміла ступінь порушення зору. У зв'язку з цим вона неодноразово повідомляла, що може бачити. Однак насправді це було не так. Через вісім тижнів жінка змогла розрізняти деякі кольори та форми.

Наталія Пшенична зазначає, що над питанням, чи є сліпота одним з ускладнень після коронавірусу, зараз працюють неврологи. На сьогодні ще занадто рано відносити коркову сліпоту до виду ускладнень, оскільки спостерігався тільки одиничний випадок.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що експерти розповіли, скільки ще може тривати пандемія коронавірусу, а також про те, що в МОЗ назвали регіон, в якому найбільше нових випадків зараження коронавірусом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини