Головна Новини Суспільство події Експерти розповіли, скільки ще може тривати пандемія коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, скільки ще може тривати пандемія коронавірусу

Bloomberg проводило своє дослідження, грунтуючись на математичному підрахунку охоплення вакциною

5 лютого 2021, 12:41
Поділіться публікацією:

Фахівці з американського видання Bloomberg спробували спрогнозувати, скільки ще триватиме пандемія коронавірусу у світі зважаючи на нинішні темпи вакцинації. За даними видання, на щеплення, достатнього для повернення життя у звичне русло, планеті буде потрібно сім років.

Експерти розповіли, скільки ще може тривати пандемія коронавірусу

Експерти розповіли, скільки ще триватиме пандемія коронавірусу - фото з відкритих джерел

Bloomberg проводило своє дослідження, грунтуючись на математичному підрахунку охоплення вакциною. Оскільки доступні на сьогодні препарати вимагають двох доз для завершеної вакцинації, розрахунки засновані саме на цьому дозуванні для однієї людини (але незалежно від першої та другої доз, оскільки ці дані не скрізь доступні).

Експерти розповіли, скільки ще може тривати пандемія коронавірусу - фото 2

Згідно з даними видання, понад 119 мільйонів доз вакцин вже були введені в 67 країнах. Останній показник становив приблизно 4,54 мільйона щеплень щодня.

Американське видання також підрахувало, що за останній тиждень в Сполучених Штатах вводили в середньому 1,34 мільйона доз в день.

Зважаючи на підрахунки, експерти припустили: для того, щоб ситуація у світі стабілізувалася і життя повернулося в колишнє русло, потрібно від 70% до 85% охоплення населення вакцинами.

Експерти розповіли, скільки ще може тривати пандемія коронавірусу - фото 3

Фахівці також відзначили, що процес вакцинації може бути прискорений з появою більшої кількості препаратів. Деякі з найбільших світових центрів з виробництва вакцин в Індії та Мексиці тільки розпочинають свою роботу.

Вчені сподіваються на вироблення колективного імунітету завдяки великій вакцинації. При цьому в науковому співтоваристві дискутують про те, за якого охоплення щепленнями він досягається.

Раніше портал "Коментарі" писав, що доктор Євген Дубровський розповів, кому взагалі не потрібна буде вакцинація.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини