Головна Новини Суспільство медицина Чи може вакцина від COVID-19 впливати на генетичний код людини: відповідь лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може вакцина від COVID-19 впливати на генетичний код людини: відповідь лікаря

Це питання ще потребує детального вивчення

7 грудня 2020, 14:28
Поділіться публікацією:

Вакцина від COVID-19 розробляється як РНК-вакцина. Вона необхідна для того, щоб стимулювати імунну реакцію організму і вироблення антитіл, плюс, пов'язувати патоген. Про це заявив лікар Тарас Жиравецький у своєму інтерв'ю для ТСН.ua.

Чи може вакцина від COVID-19 впливати на генетичний код людини: відповідь лікаря

Чи може вакцина від COVID-19 впливати на генетичний код людини. Фото: tsn.ua

Спеціаліст пояснив, чи зможе новий препарат впливати на генетичний код людини. Виникнення побічних ефектів від вакцини не виключається, але вони обов'язково повинні бути описані в інструкції до неї. До того ж в майбутньому знадобиться провести детальне вивчення цього препарату на організм, оскільки кількість пацієнтів в рази збільшиться, а значить з'явиться більше зауважень щодо ймовірності побічних дій.

Також Жиравецький додав, що на цей момент важко робити які-небудь висновки про ефективність такої вакцини.

"Проблема з РНК-вакциною в тому, що важко гарантувати її ефективність. Тому що, наприклад, гепатит С — це РНК-вірус і від нього вакцини поки немає. Не придумали вакцини від цього вірусу. Тут є свої нюанси, але я думаю, краще, якби коментарі давали самі виробники вакцини, якби вони не були заангажовані. Було б цікаво почути їхню думку", — підсумував експерт.

Як повідомляло видання "Коментарі", імунолог назвав способи уникнути зараження COVID-19 всередині сім'ї. Якщо так сталося, що хвора коронавірусом людина повинна жити в одному будинку з іншими членами сім'ї, то це зовсім не означає, що вони будуть наражатися на небезпеку. Необхідно тільки запам'ятати кілька ключових правил, які знизять ризики зараження. Про це розповів алерголог-імунолог Володимир Болібок у своєму інтерв'ю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини