Головна Новини Суспільство медицина Чи бути медичному страхуванню в Україні — прогноз експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи бути медичному страхуванню в Україні — прогноз експерта

Медстрахування тісно пов'язане із «зарплатами в конвертах», пояснює Михайло Радуцький

7 квітня 2021, 19:50
Поділіться публікацією:

Жителі багатьох країн світу мають у своєму розпорядженні медстраховку. Цей документ дозволяє безкоштовно отримувати консультації та низку спеціальних лікувальних послуг, які будуть оплачені державою.

Чи бути медичному страхуванню в Україні — прогноз експерта

Михайло Радуцький про медстрахування в Україні. Фото: Гордон

В Україні питання введення подібного страхування порушувалося неодноразово, але процес все ніяк не доходить до завершення. Яким вітчизняне медстрахування уявляє керівник комітету ВР з питань здоров'я нації Михайло Радуцький, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Чиновник переконаний, що на території України повинна запрацювати одна із моделей обов'язкового медичного страхування. При цьому в уряді тільки створили інформаційний апарат, який допоможе створити повноцінну систему, підпорядковану відповідному закону.

Говорячи про ймовірні терміни появи медстраховок для українців, Михайло Радуцький називає 2023 рік. Введення такого механізму в державі раніше чиновник не вбачає можливим через фінансові причини.

За словами Радуцького, для початку, щоб отримати частину бюджету на покриття медстраховок, потрібно отримувати більше податків. Для цього слід запустити повноцінний процес виведення більшості зарплат "із тіні".

Нардеп запевняє, що якщо серед українців не зменшиться кількість тих, хто отримує "чорну" зарплату, ніяке медичне страхування не зможе нормально запрацювати.

При цьому Михайло Радуцький переконаний, що Україні вдасться здійснити усі необхідні кроки для введення медстраховок в ужиток. Можливим контролюючим цей процес органом чиновник називає Нацслужбу здоров’я України. На думку Радуцького, представники саме цієї організації повинні займатися всіма фінансовими моментами в медичній сфері.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, чи варто українцям, на думку Радуцького, чекати обов'язкового введення паспорта вакцинації.

Також на порталі можно дізнатися, які вакцини проти коронавірусу і в який період з'являться на території України. Деталі — в нашій інфографіці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини