Головна Новини Суспільство медицина Чи буде вакцинація примусовою - ВООЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде вакцинація примусовою - ВООЗ

За словами представника ВООЗ, обов'язкові щеплення варто робити тільки одній групі осіб

8 грудня 2020, 09:35
Поділіться публікацією:

Всесвітня організація охорони здоров'я виступила проти примусової вакцинації від коронавірусу. Про це розповіла директор відділу ВООЗ з імунізації Кейт О'Браєн, повідомляє NBC.

Чи буде вакцинація примусовою - ВООЗ

Чи буде вакцинація примусовою - ВООЗ. Фото: 24tv.ua

Найголовніше завдання, яке зараз стоїть перед урядом — це формування довіри громадян до вакцинації. Кейт О'Браєн припускає, що в низці країн може бути складна епідеміологічна ситуація, через яку влада та медичні заклади наполягатимуть на обов'язковій вакцинації, але ВООЗ не рекомендує до цього вдаватися.

Директор відділу ВООЗ заявила, що обов'язкові щеплення доречні тільки серед невеликої групи людей, які мають найбільший ризик заразитися коронавірусом. Таким чином влада може наполягати на вакцинації медичних працівників, які безпосередньо працюють з хворими на COVID-19.

Дану думку підтримав і директор ВООЗ із надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров'я Майкл Райан. Він додав, що населення потрібно не примушувати робити щеплення, а довести, що препарат дійсно безпечний та необхідний. Люди самі мають вирішувати, вакцинуватися чи ні.

Нагадуємо, що глава Всесвітньої організації охорони здоров'я дав декілька рекомендацій, як безпечно зустріти Новорічні свята. Насамперед необхідно пам'ятати про засоби особистої безпеки, уникати натовпу та не наражати на небезпеку близьких та рідних людей.

Також сайт "Коментарі" раніше писав про найнебезпечніші симптоми коронавірусу. За словами лікаря Тараса Жиравецького велику загрозу можуть приховувати тривала слабкість, задишка та постійна висока температура, яка не знижується до 5-6 дня. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини