Головна Новини Суспільство медицина Це скандал, який потрібно припинити: гендиректор ВООЗ про бустерні дози вакцини
commentss НОВИНИ Всі новини

Це скандал, який потрібно припинити: гендиректор ВООЗ про бустерні дози вакцини

Боротьбі з пандемією COVID-19 заважає нерівність у доступі до вакцин країн з різним рівнем доходу

13 листопада 2021, 19:58
Поділіться публікацією:

Тедрос Гебреїсус, генеральний директор ВООЗ, звернув увагу на нерівномірний розподіл вакцин у світі. Про це він особисто сказав на брифінгу для ЗМІ 12 листопада 2021 р.

Це скандал, який потрібно припинити: гендиректор ВООЗ про бустерні дози вакцини

Тедрос Аданом Гебреісус, очільник ВООЗ, на брифінгу 12.11.21 - скрін відео Youtube

Розвинуті країни, сказав очільник всесвітньої організації, розпочали вводити своїм громадянам бустерні дози, а також вакцинувати дітей. Вони мають найвищі показники захисту від COVID-19, але важливим є інше:

"Справа не тільки в тому, скільки людей вакциновано, а в тому, хто вакцинований".

Між тим у світі повно людей, які все ще чекають свою першу дозу вакцини. Серед них – медики, люди старшого віку та люди з ослабленим імунітетом. Вони проживають в країнах з низьким рівнем доходу, які перебувають у черзі, щоб отримати ампули для захисту від коронавірусу. Тим часом багаті країни мають надлишок вакцин і навіть роблять запаси. Д-р Тедрос акцентує:

"Щодня в усьому світі вводиться в шість разів більше бустерів, ніж первинних доз у країнах з низьким рівнем доходу. Це скандал, який потрібно припинити зараз".

Країни, що розвиваються, отримують безкоштовні партії вакцин через глобальну ініціативу COVAX. Завдяки цьому 144 країни отримали 500 млн доз. Однак потрібно ще 550 млн доз – у цьому випадку буде захищено 40% населення планети і це сповільнить рух пандемії. 

Наразі фіксується зростання кількості нових випадків у Європі. У цій частині світу склалась парадоксальна ситуація. З одного боку, деякі країни мають найвищий показник вакцинації, вводять бустерну дозу і вакцинують дітей. З іншого боку, інші країни – зокрема, зі Східної Європи – мають низький рівень вакцинації. Однак, незалежно від цього, на минулому тижні в усій Європі зафіксовано 2 млн заражень COVID-19 – найвищий показник за весь період пандемії. Стосовно цієї ситуації, а також і для інших частин світу, гендиректор ВООЗ наголосив:

"Вакцини знижують ризик госпіталізації, тяжких захворювань та смерті. Але вони не повністю запобігають передачі. 

Ми продовжуємо рекомендувати індивідуальне та пропорційне використання тестування, масок, фізичного дистанціювання, заходів для запобігання скупчення людей, покращення вентиляції тощо. І зробити щеплення, коли буде твоя черга".

Докладніше про ситуацію з коронавірусним захворюванням у Європі можна дізнатись зі статті видання "Коментарі" за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини