Головна Новини Суспільство медицина Будь-який регіон може бути осередком спалаху: експерт розповів, коли в Україні почнеться зростання COVID-заражень
commentss НОВИНИ Всі новини

Будь-який регіон може бути осередком спалаху: експерт розповів, коли в Україні почнеться зростання COVID-заражень

Станом на сьогодні у двох регіонах спостерігається потенційне погіршення епідемічної ситуації

13 січня 2022, 13:08
Поділіться публікацією:

За словами голови Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрія Ганіченка, у січні в Україні очікується зростання нових випадків інфікування коронавірусом. Епідемічна ситуація вже почала погіршуватись у двох регіонах країни. Про це пише РБК-Україна.

Будь-який регіон може бути осередком спалаху: експерт розповів, коли в Україні почнеться зростання COVID-заражень

Експерт розповів, коли в Україні почнеться зростання COVID-заражень - фото з відкритих джерел

Експерт зазначив, що в країні фіксують зростання захворюваності на ковід, яке викликане новорічними та різдвяними святами. Але говорити про динаміку у конкретних областях ще зарано.

Визначити регіони, де може почати спалах COVID-19, поки що не можна, але осередком може виявитися будь-яка з областей.

"Випадків "Омікрон" не так багато виявлено, можуть створюватися кластери, з яких починатиметься поширення. Абсолютно будь-який регіон може бути осередком спалаху", — сказав Ганіченко, додавши, що кількість нових випадків коронавірусу почне збільшуватися вже цього місяця.

За словами фахівця, станом на сьогодні у двох регіонах спостерігається потенційне погіршення епідемічної ситуації. Мова про Івано-Франківську та Сумську області.

Зазначимо, що раніше доктор медичних наук Сергій Крамарєв озвучив невтішний прогноз з приводу нової хвилі коронавірусу, яка стане серйознішою за минулі. Фахівець припускає, що кількість хворих може зрости до 40 тисяч щодня.

Раніше "Коментарі" писали, що заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін розповів , що в МОЗ чекають нову хвилю коронавірусу наприкінці січня. Вона може тривати до квітня. При цьому головний санітарний лікар зазначив, що сплеск не перевищить торішній, що демонструє досвід інших країн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини