Головна Новини Суспільство медицина Британські вчені визначили, коли вакцини Pfizer і AstraZeneca припиняють захищати від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Британські вчені визначили, коли вакцини Pfizer і AstraZeneca припиняють захищати від COVID-19

Через півроку після вакцинації захист починає згасати

25 серпня 2021, 12:55 comments1330
Поділіться публікацією:

За словами британських дослідників, захист від COVID-19, запропонований двома дозами вакцин Pfizer/BioNTech та Оксфорд/AstraZeneca, починає згасати протягом шести місяців, що підкреслює необхідність щеплень. Про це пише Reuters.

Британські вчені визначили, коли вакцини Pfizer і AstraZeneca припиняють захищати від COVID-19

Вакцина від коронавірусу, фото з відкритих джерел

Через п'ять-шість місяців ефективність Jab Pfizer щодо запобігання зараженню COVID-19 протягом місяця після другої дози знизилася з 88% до 74%, показав аналіз даних, зібраних у британському дослідженні ZOE COVID.

Так, ефективність вакцини AstraZeneca знизилася з 77% до 67% через чотири-п'ять місяців. Дослідження базувалося на даних більш ніж 1,2 мільйона результатів тестування.

Попередній аналіз даних показав, що вакцини забезпечують захист протягом щонайменше півроку. За найгіршого сценарію, захист може впасти нижче 50% для літніх людей та медичних працівників до зими, сказав Тім Спектор, головний дослідник дослідження ZOE COVID.

"Це акцентує увагу на цій необхідності певних дій. Ми не можемо просто сидіти осторонь і бачити, як захист повільно зменшується, поки випадки все ще високі, а ймовірність зараження все ще висока", — сказала Спектор телебаченню ВВС.

Британія починає планувати кампанію з посилення вакцини проти COVID-19 пізніше цього року після того, як провідні дослідники вакцин заявили, що з вересня може знадобитися зробити третє щеплення людям похилого віку та найбільш вразливим.

Як раніше інформував портал "Коментарі", Дельта-штам за тиждень атакував ще 15 країн. Штам коронавірусу Дельта, який уперше виявили в Індії і який Всесвітня організація охорони здоров’я маркує як B.1.617.2, зафіксували щонайменше у 163 країнах світу. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини