Головна Новини Суспільство медицина Британські вчені: антитіла захищають від нового штаму
commentss НОВИНИ Всі новини

Британські вчені: антитіла захищають від нового штаму

GSK сверджує, що антитіла діють проти Omicron

2 грудня 2021, 11:25
Поділіться публікацією:

Медична компанія GlaxoSmithKline (GSK) у четвер, 2 грудня, повідомила, що лабораторний аналіз антитіл COVID-19, який вона розробляє разом із американським партнером Vir, показав, що антитіла ефективні проти нового штаму Omicron. Про це повідомляє Reuters.

Британські вчені: антитіла захищають від нового штаму

Взяття аналізу для виявлення вірусу - фото з відкритих джерел

У своїй заяві британська компанія з виробництва ліків зазначила, що лабораторні тести та дослідження на хом’яках продемонстрували, що мікс із антитіл сотровімабу діє проти вірусів, які були створені біоінженерно, і протидіють ряду характерних мутацій варіанту Omicron.

Тести тривають, щоб підтвердити результати щодо всіх мутацій Omicron, а оновлення очікується до кінця цього року.

Крім того, британський регулятор з питань лікарських засобів у четвер, 2 грудня, схвалив сотровімаб, також відомий під торговою маркою Xevudy, для людей із легкою та середньою тяжкістю COVID-19, які мають високий ризик розвитку тяжкого захворювання.

Агентство з регулювання лікарських засобів та медичних товарів (MHRA) рекомендувало використовувати Xevudy якомога швидше та протягом п’яти днів після появи симптомів.

Як повідомляли раніше "Коментарі", через поширення "Омікрона" кілька країн уже запровадили карантинні обмеження, зокрема Євросоюз заборонив авіасполучення з Південною Африкою. Громадянам радять після прильоту з-за кордону перебувати на самоізоляції. Також людям рекомендують на якийсь час утриматися від поїздок і вживати заходів щодо захисту здоров'я. Експерти з Європейського центру з профілактики та контролю захворювань припускають, що "Омікрон" може бути стійкішим до вакцин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини