Головна Новини Суспільство медицина Безпека вакцинації від COVID-19: нові холодильники від ЮНІСЕФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Безпека вакцинації від COVID-19: нові холодильники від ЮНІСЕФ

Мінздоров'я, ЮНІСЕФ та USAID спільно вирішують логістичні проблеми з доставкою вакцин до пунктів щеплень в Україні

25 жовтня 2021, 14:59
Поділіться публікацією:

Мінздоров'я повідомляє про масштабне оновлення холодильного обладнання, яке використовується для перевезення та тимчасового зберігання вакцин.

Безпека вакцинації від COVID-19: нові холодильники від ЮНІСЕФ

Холодове обладнання ЮНІСЕФ - фото Facebook Мінздоров'я

Організація USAID (Агентство США з міжнародного розвитку) надає Україні 2,8 млн дол. для того, щоб ЮНІСЕФ мала можливість закупити обладнання пасивного охолодження. Це обладнання прекваліфіковане ВООЗ (тобто отримало позитивний висновок про якість) і гарантує безпеку вакцин від COVID-19, які надходять у пункти  вакцинації у різних регіонах України. 

Бокси, надані ЮНІСЕФ, обладнані двома термологами – зовнішнім і внутрішнім, завдяки чому лікар має можливість моніторити температуру всередині контейнера. Пристрої призначені для роботи у польових умовах, вони гарантують 100% дотримання температурного режиму для збереження препаратів, розповіли на брифінгу, присвяченому системному оновленню обладнання для вакцинації. Нове устаткування  пришвидшить логістичні процеси, так як різко зросла кількість пунктів щеплень (з 2,5 тис. до 3,1 тис.) і зросла кількість бажаючих щепитись у найвіддаленіших куточках України. Обладнання розподілятиметься по областям залежно від існуючих заявок.

Планується доставити в Україну термоконтейнери (5643 шт.), термосумки (8100 шт., з них – 2700 шт. вже отримані 30 вересня 2021 р.), холодоелементи (197 730 шт.), пристрої для моніторингу температури (27 486 шт.). Щоб гарантувати збереження вакцини, у термосумках підтримується температура від +2 до +8 °C. Тобто вони призначені для доставки у пункти вакцинації і для швидкого використання готових препаратів. Їх не будуть використовувати для тривалого зберігання засобів, які вимагають наднизьких температур: від -80 до -60 °C для Comirnaty/Pfizer-BioNTech) або від -25 до -15 °C Spikevax/Moderna.

Джеймс Хоуп, директор Місії USAID в Україні, зазначив:

"Це інвестиція у розбудову систем холодового ланцюга в Україні допоможе забезпечити належні температурні умови транспортування вакцин і їх зберігання в закладах, які проводять вакцинацію. Завдяки цьому українці отримають кращий доступ до безпечних і якісних вакцин проти COVID-19, а також відбудеться зміцнення національної системи імунізації".

Видання "Коментарі" інформувало раніше про те, як зросла активність вакцинування у "помаранчевих" та "червоних" регіонах України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини