Головна Новини Суспільство медицина Автор законопроекту Інна Совсун розповіла, чому кисневі станції важливі
commentss НОВИНИ Всі новини

Автор законопроекту Інна Совсун розповіла, чому кисневі станції важливі

З бюджету виділять 800 млн грн на кисневі станції

4 листопада 2021, 13:25
Поділіться публікацією:

Верховна Рада ухвалила законопроєкт від 29.04.2021 №5460 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо збільшення видатків на закупівлі, проєктування та встановлення кисневих станцій". "За" проголосувало 336 депутатів. Про це повідомляє кореспондент порталу "Коментарі".

Автор законопроекту Інна Совсун розповіла, чому кисневі станції важливі

Закон має реалізувати МОЗ, фото з відкритих джерел

Йдеться про законопроєкт від 29.04.2021 N 5460 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо збільшення видатків на закупівлі, проєктування та встановлення кисневих станцій".

Джерело: https://politics.comments.ua/ua/news/domestic-policy/nestacha-kisnyu-v-12-oblastyah-ta-novi-obmezhennya-dlya-nardepiv-scho-obgovorili-na-pozachergovomu-zasidanni-687163.html
© Comments.ua

Автор законопроекту Інна Совсун, народний депутат партії "Голос" після ухвалення законопроекту розповіла чому кисневі концентратори такі ефективні й допомагатимуть забезпечувати киснем хворих в лікарнях.

Закон передбачає виділення 800 млн гривень з бюджету Міністерству охорони здоров'я на реалізацію проекту із забезпечення концентраторами лікарень.

"Законопроект було прийнято за великим наполяганням опозиції. Ми бачили, що сьогодні, коли законопроект вже стояв в порядку денному, влада намагалася зробити все, щоб відтягнути його розгляд до вечора. За наполяганням опозиції було змінено порядок розгляду законопроектів в порядку денному й розглянуто законопроект. Дуже прикро що ми голосуємо за нього тільки зараз. Але краще сьогодні, аніж ще через півроку. Тому що проблема з киснем у нас не вирішиться так просто. Але рішення, яке запропоноване цим законопроектом є більш сталим, ніж будь-які інші дії, які до того робила влада", — наголосила народний депутат.

Також автор документу пояснила в чому принципова відмінність кисневої станції від завезення кисню в балонах.

"Лікарня перестає залежати від зовнішніх постачань кисню. Не потрібно переживати, чи працюватимуть заводи з постачання кисню. Станція генерує кисень з повітря. Ті лікарні, які спромоглися встановити станції раніше, вже відчули ці переваги. Мені хочеться вірити, що МОЗ зможе реалізувати закон й поставити станції у всіх лікарнях", — додала Совсун.

На засіданні парламенту депутат від групи "Довіра" Сергій Шахов пропонував Віктору Ляшко надати ліцензію на технічний кисень, який виробляється підприємствами України.

В ефірі програми "Парламент сьогодні" Павло Фролов, народний депутат фракції "Слуга народу", розповів, що на кисневі станції в 2021 році виділяли 1,2 млдр грн та ще 400 млн грн. Депутат пояснив, що проблема в тому, що потреба одного хворого на штам "Дельта" виросла в 5-6 разів.

В лікарнях Одеси вже запускають кисневі станції. Про це відомо з повідомлення прес-служба Одеської міськради. В місті встановили четверту станцію, що випускає 50 куб.м кисню на годину. Після чого зі станції підключено систему централізованої подачі кисню до міської лікарні №10.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні зафіксовано антирекорд за кількістю хворих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини