Головна Новини Суспільство події Епідемія COVID-19: де найбільший спалах і яка область вийшла в "жовту" зону
commentss НОВИНИ Всі новини

Епідемія COVID-19: де найбільший спалах і яка область вийшла в "жовту" зону

Фахівці говорять про антирекорд рівня захворюваності з 2020 року

4 листопада 2021, 10:20
Поділіться публікацією:








В Україні зафіксовано станом на 4 листопада так званий антирекорд захворюваності на COVID-19. За статистичними даними, це найбільша кількість випадків за добу. Про це повідомляють на каналі "Коронавірус. Інфо" у Viber.

Епідемія COVID-19: де найбільший спалах і яка область вийшла в "жовту" зону

Спалах коронавірусу триває, фото з відкритих джерел

Отже, тестування показали 27 377 нових захворілих, серед яких інфікувалося 1 787 дітей та 426 працівників зі сфери медицини.

Крім того, з симптомами COVID-19 до лікарень потрапили 5 472 людини. Померло від ускладнень – 699 осіб. Виписано з лікарень та зареєстровано одужання в 12 464 осіб. З початку епідемії захворіло – 3 006 463 людини, померло 70 146 осіб. Перехворіло на коронавірусну хворобу – 2 479 138 людей.

Протягом 3 листопада виявлено значну кількість хворих в Дніпропетровській області — там інфікувалося 2254 людини. В трійці лідерів по кількості нових випадків — Одеська область (1899), столиця України (1836). Трохи менше зареєстровано нових хворих в Харківській (1656) і Житомирській (1559) областях.

За даними Міністерства охорони здоров'я, з 4 листопада в "жовту" зону перейшла Тернопільська область. Шість областей в "помаранчевій" зоні за рівнем кількості хворих на коронавірусну хворобу. Найбільша завантаженість ліжок з киснем в Донецькій та Запорізькій областях.

В ефірі програми "Парламент сьогодні" говорили про закупівлю кисневих концентраторів. Павло Фролов, народний депутат фракції "Слуга народу", розповів, що законопроект про виділення коштів на кисневі концентратори є в порядку денному.

"В цьому році на кисневі станції вже було виділено майже 1,2 млдр гривень. 400 млн грн було вже урядом виділено цієї осені. Зараз працює 35 підприємств, лікарні забезпечені киснем. Проблема в тому, що зросла в 5-6 разів потреба в кисні на одного хворого в зв'язку з особливостями штаму "Дельта". Якщо раніше, наприклад, дві тонни кисню вистачало на кілька діб, то зараз його може вистачити на 1,5 доби. Тому, щоб збільшити потужності виробництва кисню потрібно ще кошти на кисневі станції. Я думаю, що ми проголосуємо за цей законопроект. На запуск і закупівлю цих станцій треба ще 800 млн гривень", — наголосив нардеп.

Як повідомляв портал "Коментарі", в ефірі ток-шоу "Сьогодні" експерти обговорили з ведучими як проходить вакцинація в Україні та мітинг антивакцинаторів, який відбувся 3 листопада.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини