Головна Новини Суспільство події Глузування з медиків – це не мітинг антивакцинаторів, це невиплата їм доплат - експерти про ситуацію в країні
commentss НОВИНИ Всі новини

Глузування з медиків – це не мітинг антивакцинаторів, це невиплата їм доплат - експерти про ситуацію в країні

Політологи пояснюють, чому деякі громадяни не хочуть щепитися

3 листопада 2021, 17:00
Поділіться публікацією:

Глузування з медиків – це не мітинг антивакцинаторів, це невиплата їм доплат - експерти про ситуацію в країні

Експерти обговорили мітинг біля парламенту, фото з відкритих джерел

В ефірі ток-шоу "Сьогодні" експерти обговорили з ведучими як проходить вакцинація в Україні та мітинг антивакцинаторів, який відбувся 3 листопада.

Политичний аналітик Дмитро Корнійчук переконаний, що глузування з медиків — це не те, що назвав міністр охорони здоров'я. Експерт говорить, що влада має з повагою ставитися до людей, які не зробили щеплення, а також влада мала б замість постів у соцмережах показувати власний приклад — на камери вакцинуватися. 

"Україна провалила інформаційну кампанію щодо вакцинації. Ляшко називає глузуванням з медиків мітинг антивакцинаторів. Глузування з медиків – це коли їм не виплачують обіцяні 300% доплат. З одного боку, нехай влада виконає ті зобов'язання, які вона взяла перед медиками, а не переводить стрілки на антивакцинаторів. З іншого, нехай влада звертається до людей, які не вакциновані з повагою. У США Байден три рази публічно вакцинувався і таким чином відпали всі питання щодо безпеки вакцини Pfizer-BioNTech", — говорить Корнійчук.

Політолог Олексій Якубін коментуючи протести громадян наголосив, що завжди буде яка частина людей в суспільстві, що не буде готова чути доводи розуму через різні причини. Експерт звертається до статистики й говорить, що 97-98% складних випадків перебігу хвороби — це невакциновані люди.

"Вакцинація звісно не є панацеєю, це очевидно. Але вона допомагає справді легше переносити хворобу. Й так зрозуміло, що вакцини, які є, вони експериментальні, але в нас є вибір вакцин. Є вакцини нового покоління це Pfizer-BioNTech та AstraZeneca.", — розповідає експерт.

Петро Олещук, політолог, підкреслив, що в Україні тема вакцинації одразу набула політизованого характеру й перетворилася на тему політичної боротьби, що в свою чергу теж сприяло формуванню недовіри в українців до щеплення вакцинами. На думку експерта, саме цим Україна відрізняється від інших країн. Крім того, він зазначає, що в Україні причини провалу інформаційної кампанії сформувалися ще тоді, коли по телевізору почали з 90-х років показувати не наукові програми, а почали розказувати про відьом та екстрасенсів. Тому не дивно, що деякі люди не сприймають наукові доводи.

Як повідомляв портал "Коментарі", "червоних зон" в країні може побільшати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини