Головна Новини Суспільство події "Червоних зон" може побільшати: які області в зоні ризику
commentss НОВИНИ Всі новини

"Червоних зон" може побільшати: які області в зоні ризику

Три області перебувають в зоні ризику потрапляння в "червону" зону

3 листопада 2021, 08:11
Поділіться публікацією:

"Червоних зон" може побільшати: які області в зоні ризику

Спалах коронавірусу триває, фото з відкритих джерел

Наразі 16 областей України "почервоніли", а ще три області перебувають зараз в "помаранчевій" зоні, але можуть перейти до "червоної" до кінця першого тижня листопада через ріст показників захворюваності. Про це повідомляють на каналі "Коронавірус. Інфо" у Viber.

Протягом тижня фіксують ріст рівня захворюваності на дев'ять відсотків й ріст рівня вакцинації на 15%. Незважаючи на те, що вже більше людей виписують з лікарень, все одно рівень госпіталізації зростає. Цього тижня зростання склало 3% порівняно з минулим. Також фахівці Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) фіксують й збільшення кількості смертей протягом тижня на 13%.

За прогнозами, станом на початок 2022 року, за два роки епідемії вірусу кількість померлих від ускладнень може сягнути понад 90 тисяч осіб. Про це повідомив очільник KSE Юрій Ганиченко.

Спалах коронавірусної хвороби поки що набирає обертів, адже наразі фіксують дані, що вказують на поагні показники порівняно з європейськими. В Україні майже вдвічі більше хворих на COVID-19, ніж в середньому в країнах Європи.

В зоні ризику посилення каратинних обмежень Волинська, Харківська і Тернопільська області, якщо їх віднесуть до "червоної" зони, то в Україні буде 19 областей з найвищим рівнем епідеміологічної небезпеки.

Станом на 3 листопада, зареєстровано 23 393 нових випадків хвороби. Померло за добу 720 осіб, госпіталізовано з ускладненнями — 5 935 осіб.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Херсонській області розгорнули мобільний госпіталь для хворих на коронавірусну хворобу. Наразі госпіталь заповнений наполовину. В госпіталі розмістили 42 хворих, які перебувають на ШВЛ та ще 14 хворих в загальних палатах. Всього госпіталь розрахований на 120 пацієнтів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини