Головна Новини Суспільство події Мобільний шпиталь на Херсонщині - чи є вільні місця
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобільний шпиталь на Херсонщині - чи є вільні місця

Про успішність боротьби з епідемією можна робити висновки, аналізуючи темпи заповнення місць у лікарнях

2 листопада 2021, 20:37
Поділіться публікацією:

Мінздоров'я інформує про ситуацію з мобільним госпіталем, розгорнутим у Херсонській області. Яка заповненість госпіталю та хто хворіє?

Мобільний шпиталь на Херсонщині - чи є вільні місця

Мобільний шпиталь у Каховці - фото Представництва Дитячого фонду UNICEF в Україні

Мобільний шпиталь, розгорнутий у місті Каховці Херсонської області, заповнений наполовину. Кількість хворих – 56, з них вакцинованих – лише двоє. У складному стані і потребують кисневої підтримки 42 особи.

"Червона зона" була оголошена у Херсонській області ще 15 жовтня. Через 10 днів – 25 жовтня – ситуація погіршилась до стану, що викликали мобільний шпиталь з додатковими ліжкомісцями. Через сім днів нові місця заповнені на половину, що свідчить про те, що темпи захворюваності та кількість складних випадків не зменшується.

ДСНС відправила у область п'ять вантажівок з усім необхідним для розгортання допоміжних місць для хворих на COVID-19. Біля Каховської центральної міської лікарні ім. Панкеєвих розгорнули 35 наметів: 23 намети – для розміщення 120 пацієнтів, 1 намет для інтенсивної терапії, решта 11 – допоміжні модулі. Нові місця, створені зусиллями ДСНС, суттєво розширили можливості госпіталізації: якщо раніше ліжковий фонд складав 170 ліжок, то тепер їх стало майже вдвічі більше – 290. Блок інтенсивної терапії має автономний електрогенератор, теплові гармати та потужні освітлювальні прилади.

Нагадуємо, що станом на 2 листопада 16 областей України знаходяться у "червоній зоні" епіднебезпеки. У лікарні госпіталізовано 45526 пацієнтів з коронавірусом. Середня зайнятість ліжок по Україні складає 70%. Найбільша кількість ліжок з киснем зайнято у Донецькій області (88,4%), її наздоганяють Запорізька (84,3%) та Сумська (83,9%) області. Минулої доби померло 700 осіб, хворіє – 6116 осіб.

Видання "Коментарі" раніше повідомляло прогноз Мінздоров'я стосовно того, скільки ще триватиме пік епідемії COVID-19. З відповідною статтею можна ознайомитись за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини