Головна Новини Суспільство події В МОЗ розповіли, скільки триватиме пік захворюваності на COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

В МОЗ розповіли, скільки триватиме пік захворюваності на COVID-19

Завершення спалаху очікують до грудня

2 листопада 2021, 09:25
Поділіться публікацією:

У Міністерстві охорони здоров'я (МОЗ) прогнозують, що велика кількість нових випадків буде реєструватися як мінімум два найближчі тижні — до середини листопада. Про це заявив заступник міністра Олександр Комаріда, який виступав на брифінгу 1 листопада, пише "Укрінформ".

В МОЗ розповіли, скільки триватиме пік захворюваності на COVID-19

Вакцинація від COVID-19, фото з відкритих джерел

Тобто наразі в Україні спалах хвороби й медики очікують, що в другій половині листопада кількість хворих почне зменшуватися. Поки що в країні 15 областей перебувають в "червоній" зоні епідемічної небезпеки, лише дві області залишилися "жовтими". За минулу добу від ускладнень померло 700 українців. До лікарень потрапили 3188 громадян з симптомами хвороби. Нових випадків стало більше, ніж за попередні дві доби — 19 455. Серед "лідерів" Одеська область, Київ та Дніпропетровська область.

Також в МОЗ повідомили, що будуть закуповувати вакцини для громадян й в 2022, й в 2023 роках. Імунологи та науковці не дають далекоглядних прогнозів щодо розвитку пандемії, адже вірус мутує, а в людства ще не вироблений колективний імунітет.

1 листопада провакциновано 207 877 громадян першою дозою, 65 430 осіб — другою дозою. Як повідомляв Віктор Ляшко, вже є перші позитивні результати такого рівня вакцинації. Міністр нагадав, що чи є в людини протипоказання до вакцинації вирішує сімейний або лікуючий лікар пацієнта. Тим, хто тільки-но перехворів на коронавірусну хворобу, можна відкласти вакцинацію максимум на три місяці.

Відкласти вакцинацію можна, якщо в людини підвищена температура тіла, більше 38 градусів. А от зволікати з отриманням вакцини від грипу не варто, її можна отримати в один день з вакциною від COVID-19.

Портал "Коментарі" повідомляв, хто в лідерах за рівнем вакцинації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини