Головна Новини Суспільство медицина Антибіотики при коронавірусі: Комаровський висловив свою думку
commentss НОВИНИ Всі новини

Антибіотики при коронавірусі: Комаровський висловив свою думку

Перед тим, як призначати ті чи інші препарати для лікування, лікарю потрібно визначитися з діагнозом

15 грудня 2021, 10:05
Поділіться публікацією:

Показанням призначення антибіотиків є виявлення бактеріальної інфекції. Найвідоміший педіатр країни, заслужений лікар України Євген Комаровський розповів, як можна зрозуміти, що запальні процеси при коронавірусі почали прогресувати. Лікар вказав на один важливий нюанс. Як передає видання "Коментарі", інформацію про це Комаровський опублікував на своєму офіційному сайті.

Антибіотики при коронавірусі: Комаровський висловив свою думку

Євген Комаровський. Фото: фейсбук Євгена Комаровського

Євген Комаровський звернув увагу на те, що вірусну інфекцію антибіотиками лікувати не можна, а ось бактеріальну – навіть необхідно. Але перед тим, як призначати ті чи інші препарати для лікування, лікарю потрібно визначитися з діагнозом, чого зробити без взяття аналізів неможливо. У цій ситуації клінічний аналіз крові – найперевіреніший аналіз.

Комаровський розповів, що після цього аналізу лікар побачить рівень лейкоцитів, лейкоцитарну формулу. Далі медик може провести співвідношення лімфоцитів та нейтрофілів. Це співвідношення краще проводити в динаміці, оцінюючи, які показники були день-два тому і, наприклад, сьогодні. Формула крові може показати, який рівень лейкоцитів був учора, який сьогодні і таке інше. Розуміючи, яка можна зрозуміти – хвороба прогресує чи ні.

Лікар підкреслив, що після таких аналізів лікар зможе розуміти, як далі рухатися і які препарати призначати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Євген Комаровський назвав симптом, коли зволікати більше не можна і потрібно терміново звертатися за допомогою до медиків. Це той випадок, коли зволікати не можна і домашнє самолікування може тільки нашкодити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини