Головна Новини Суспільство неймовірно Вчені віднайшли карликових опосумів, які вижили під час лісових пожеж в Австралії (Фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені віднайшли карликових опосумів, які вижили під час лісових пожеж в Австралії (Фото)

Карликові опосуми одні з найменших представників свого роду

9 грудня 2020, 05:30
Поділіться публікацією:

Дослідники з організації охорони дикої природи Kangaroo Island Land for Wildlife вперше за довгий час побачили карликових опосумів, що мешкають в Австралії на острові Кенгуру. Вчені припускали, що цей вид зник через літні лісові пожежі, адже полум'я знищило більшу частину їхнього ареалу існування.

Вчені віднайшли карликових опосумів, які вижили під час лісових пожеж в Австралії (Фото)

Карликовий опосум. Фото: Kangaroo Island Land for Wildlife

Гарну новину про те, що карликові опосуми вижили, опублікували члени природоохоронної організації на офіційній сторінці в Фейсбуці.

Нині захисники природи проводять дослідження острову та його фауни. Адже вогонь заполонив майже 440 500 гектарів території Кенгуру. Частина тварин могли загинути під час пожеж, частина після них, адже звірям не було де жити.

Карликові опосуми — крихітні тваринки, одні з найменших в своєму роді. В середньому їхня вага становить не більше десяти грамів. Саме через цю особливість звірів важко досліджувати.

Еколог Пет Ходженс наголосив, що опосумам потрібно надати додатковий захист, аби зберегти вид. Головними ворогами та загрозою для маленьких тварин є кішки.

"Ми зобов'язані зробити для цих видів все можливе, щоб захистити і забезпечити їх існування для майбутніх поколінь", — у висновку сказав природозахисник.

Нагадаємо, що науковці повідомили, що внаслідок пожеж в Австралії загинуло близько трьох мільярдів тварин. Цю ситуацію назвали однією з "найгірших катастроф для дикої природи в сучасній історії".

Вчені віднайшли карликових опосумів, які вижили під час лісових пожеж в Австралії (Фото) - фото 2
Вчені віднайшли карликових опосумів, які вижили під час лісових пожеж в Австралії (Фото) - фото 3
Вчені віднайшли карликових опосумів, які вижили під час лісових пожеж в Австралії (Фото) - фото 4

Сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що понад 500 видів тварин почали вимирати в 100 разів швидше звичайного з-за впливу людства.

Також рекомендуємо прочитати про те, що в іспанському зоопарку коронавірус виявили у левів.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини