Головна Новини Суспільство неймовірно Ватикан відмовив у похоронах 97-річному священикові, який ґвалтував дитину
commentss НОВИНИ Всі новини

Ватикан відмовив у похоронах 97-річному священикові, який ґвалтував дитину

Польського кардинала звинуватили в сексуальному насильстві над неповнолітнім

6 листопада 2020, 18:20
Поділіться публікацією:

Ватикан ввів санкції проти польського кардинала, якого звинуватили в сексуальному насильстві над неповнолітнім. Про це повідомило посольство Ватикану в Польщі, передає Reuters.

Ватикан відмовив у похоронах 97-річному священикові, який ґвалтував дитину

Фото: Henryk Gulbinowicz; Polandin

У 90-х роках в газеті з'явилася стаття, в якій Генрика Гулбіновіча, архієпископа Вроцлава, звинуватили в сексуальному насильстві. Жертвою виявився колишній студент католицької семінарії. Справа була передана в прокуратуру, але її розгляд припинили. У четвер Ватикан наказав провести розслідування щодо колишнього архієпископа за підозрою в недбалості щодо звинувачень в сексуальному насильстві.

Гулбіновіч відмовився від будь-яких коментарів агентству Reuters. Відзначено, що йому заборонять проведення публічних служб і відмовлять в похоронах. Гулбіновіча також зобов'яжуть внести певну суму в фонд допомоги жертвам сексуального насильства.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Ватикан готується до віртуального святкування Різдва через поширення коронавірусу. Всі майбутні заходи за участю Папи Франциска пройдуть без віруючих і транслюватимуться онлайн з Ватикану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини