Головна Новини Суспільство неймовірно У лосів в Чорнобилі світяться очі: дослідники назвали причину (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У лосів в Чорнобилі світяться очі: дослідники назвали причину (ФОТО)

Лось - тварина, яка активна ночами

21 грудня 2022, 22:50 comments1916
Поділіться публікацією:

Лосі – це могутні мешканці, які з давніх часів живуть в Чорнобилі. В публікації, оприлюдненій в соціальних мережах, працівники  Чорнобильського заповідника на своїй сторінці розповідають, чому у цих тварин  світяться очі.

У лосів в Чорнобилі світяться очі: дослідники назвали причину (ФОТО)

Лосі в Чорнобилі (фото з відкритих джерел)

Виявляється, що в деяких лісових мешканців, що вирізняються активністю  в нічний час (в основному, ссавців – лосі серед них), очі світяться, бо мають особливий шар позаду сітківки. Його назва — "tapetum lucidum" (лат. tapetum – покривало).

Основне завдання  цього шару, що відбиває, в тому, щоб зробити більшою кількість світла, що сприймають фоторецептори в очах. Саме тому ці тварини дуже добре бачать в темний час доби.

Лосям таке "нічне бачення" особливо потрібне літом, коли вдень тваринам допікає  спека та комарі, при цьому вночі можливо спокійно похарчуватись.

У лосів в Чорнобилі світяться очі: дослідники назвали причину (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в Чорнобилі знімали фільм жахів з іноземними акторами. В столиці пройшли зйомки хорор-фільму під назвою "The Chernobyl Fallout". В фільмі знімалася Ксенія Мішина та кілька акторів-іноземців. Режисер фільму — Василь Москаленко. В основі сюжету про паранормальні явища — пошук одного зі зниклих чоловіків. До України приїжджає іноземка й розшукує тут свого брата-вченого, що зник в Чорнобильській зоні. Фільм знімають англійською мовою. Режисер говорить, що в основі фільму лежить саме проблема наслідків Чорнобильської катастрофи. Кінострічку мають відзняти протягом року й глядачі побачать її вже восени 2022 року. Сценарій фільму також коригував голівудський сценарист Майк Маккі. Над фільмом працює бутікова кінокомпанія Hollywood Ukraine. Частково відомо про акторський склад фільму — акторка з Великобританії Хлоя Луїза Буенс, актор Роб Фельдман, Олег Драч, Кіра Подольска і Ксенія Мішина та сам Василь Москаленко.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини