Головна Новини Суспільство неймовірно У Карпатах через аномальне потепління прокинулися голодні та агресивні ведмеді (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Карпатах через аномальне потепління прокинулися голодні та агресивні ведмеді (ФОТО)

Якщо туристи побачать на своєму шляху сліди ведмедя, їм краще швидше тікати

19 січня 2023, 22:55
Поділіться публікацією:

На території українських Карпат  з причини аномально теплої  погоди  вже другий раз зафіксували, як  цвітуть  першоцвіти та типові весняні  рослини. Січнева плюсова температура  ще вплинула  на мешканців  тваринного світу, прокинулись  бурі ведмеді.

У Карпатах через аномальне потепління прокинулися голодні та агресивні ведмеді (ФОТО)

У Карпатах через аномальне потепління прокинулися ведмеді (фото з відкритих джерел)

Працівники Національного  природного  парку "Верховинський" кажуть, що їх  колеги  бачили сліди, що залишили  найбільші ссавці  Карпат. Як правило, в такий період  ведмеді  перебувають в  зимовій сплячці, але цього року тварини  прокинулись.

Ведмеді зараз є  голодними  та агресивними, бо в зимовий час вони не можуть відшукати собі якісь  харчі. Так само, період аномального  потепління не є для них комфортним. Потерпають вони і від опадів.

"Це не дуже добре для ведмедя, бо в зимовий період дуже важко знайти поживу. Різка зміна температури та опадів, так як все ж таки це – зима, зрозуміло принесе "бурому" неабияких неприємностей, окрім того, голодний звір більш агресивний, тож якщо ви на прогулянці лісом зустріли свіжі сліди ведмедя – намагайтеся як найшвидше звідти піти!", — попереджують туристів працівники "Верховинського".

У Карпатах через аномальне потепління прокинулися голодні та агресивні ведмеді (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що  у лосів в Чорнобилі світяться очіЛосі – це могутні мешканці, які з давніх часів живуть в Чорнобилі. В публікації, оприлюдненій в соціальних мережах, працівники  Чорнобильського заповідника на своїй сторінці розповідають, чому у цих тварин  світяться очі. Виявляється, що в деяких лісових мешканців, що вирізняються активністю  в нічний час (в основному, ссавців – лосі серед них), очі світяться, бо мають особливий шар позаду сітківки. Його назва — "tapetum lucidum" (лат. tapetum – покривало). Основне завдання  цього шару, що відбиває, в тому, щоб зробити більшою кількість світла, що сприймають фоторецептори в очах. Саме тому ці тварини дуже добре бачать в темний час доби.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини