Головна Новини Суспільство неймовірно У каналізації Афін знайшли голову статуї Гермеса, якій понад дві тисячі років
commentss НОВИНИ Всі новини

У каналізації Афін знайшли голову статуї Гермеса, якій понад дві тисячі років

Скульптуру знайшли на глибині 1,3 метра в центрі Афін

17 листопада 2020, 10:25
Поділіться публікацією:

Незвичайну знахідку виявили грецькі робітники, які займалися облаштуванням каналізації міста Афіни. Під час робіт з прокладання каналізаційних мереж вони наткнулися на мармурову голову давньогрецького бога Гермеса. Фрагмент знайшли на глибині 1,3 м в центрі Афін. Експерти вже встигли оцінити бюст — на їхню думку, вік знахідки понад 2 тис. років, вона датується 300 роком до н.е.

У каналізації Афін знайшли голову статуї Гермеса, якій понад дві тисячі років

Сама знахідка добре збереглася і є, свого роду унікальною. Річ у тім, що зазвичай Гермеса зображували молодим, але в цій скульптурі його образ показує зрілий вік. Вважається, що таке зображення властиве архаїчному грецькому мистецтву.

Автором скульптури, за повідомленням грецької влади, може бути відомий скульптор Алькаменес. Вчені припускають, що бюст був частиною колони, які встановлювали на перехрестях і вулицях. Такі колони служили дорожніми знаками.

Як повідомляв портал "Коментарі", влада Єгипту виступили з офіційною заявою про велику археологічну знахідку. Так, згідно з інформацією, вчені виявили близько ста стародавніх саркофагів з муміями, а також позолочені колони та 40 статуй. Вік знахідок оцінюють у 2 тис. 500 років. Поховання вдалося виявити на глибині 12 метрів в некрополі екс-столиці Єгипту Мемфісі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини