Головна Новини Суспільство неймовірно Тринадцять захоплюючих фактів про Древній Рим, в які складно повірити
commentss НОВИНИ Всі новини

Тринадцять захоплюючих фактів про Древній Рим, в які складно повірити

Закони життя Стародавнього Риму важко уявити в сучасному світі

21 вересня 2020, 19:50 comments2548
Поділіться публікацією:

Незважаючи на величезну кількість фільмів і книг про Древній Рим, є про цю державу кілька цікавих фактів, які мало кому відомі, передає видання dialogueparty.

Тринадцять захоплюючих фактів про Древній Рим, в які складно повірити

Факти про Древній Рим, про які ви могли не знати. Фото: unsplash

У римського народу було таке свято, який називався "сатурналії". Суть його полягала в тому, що рабовласники мінялися місцями зі своїми слугами — рабам готували пишний стіл і приймали їх як гостей.

Дослідження говорять про те, що населення в Стародавньому Римі було в 6 разів більше, ніж зараз в Нью-Йорку. У його найкращі часи в ньому проживало близько 57 мільйонів чоловік.

Жителі поклонялися і молилися різним богам — бог туалету, богиня каналізації. Люди щиро вірили в те, що вищі сили приходили в ці місця.

Гай Калігула, який бив відомим римським імператором, прославився своїми неоднозначними вчинками. Наприклад, він удостоїв власного коня звання сенатора.

Римляни дуже цінували сіль — богиню здоров'я звали Салюс. Цей продукт тоді вважався не тільки приправою, а й потужним антисептиком.

Цинциннаті, який був диктатором Римської республіки і врятував її від кризи, вирішив що цей рід занять занадто нудний і почав займатися фермерством.

У Стародавньому Римі людину, яка вбила свого батька, сильно били палицями, а потім зашивали в одному мішку з півнем, собакою і гадюкою. Такої смерті навіть ворогові страшно побажати.

Жителі їли рибу, яка називалася Сарпі — вона була для них своєрідним наркотиком, від якого у людей з'являлися галюцинації.

Імператор Нерон прославився тим, що вбив своїх дружин і власну матір. Але і це ще не все: він одружився на людині, яку перед цим сам же приказав каструвати.

Тринадцять захоплюючих фактів про Древній Рим, в які складно повірити - фото 2

В ті часи горбинка на носі говорила про велику силу і впевненість людини. І все тому, що воїни, які поверталися з поля битви, приходили з переламаними носами.

У Стародавньому Римі самогубство вважалося злочином, тому що це шкодило економіці держави.

А через деякий час самогубців, яким не вдалося перервати життя з першого разу, очікувала смертна кара.

Римські імператори час від часу пили отруту. Робилося це для того, щоб зміцнити свій імунітет, тому що вони весь час очікували від когось злої помсти.

Раніше ми повідомляли, переможець полетить в космос : в США запускають нове реаліті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини