Головна Новини Суспільство неймовірно "Стовпи творіння": телескоп "Джеймс Вебб" зробив неймовірні знімки (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Актуально "Стовпи творіння": телескоп "Джеймс Вебб" зробив неймовірні знімки (ФОТО)

На світлині видно сотні новонароджених зірок і саме тому такі кадри вважаються насправді унікальними.

2 листопада 2022, 00:55 comments1273
Поділіться публікацією:








Орбітальна інфраструктурна обсерваторія — космічний телескоп "Джеймс Уебб" — це найбільший космічний телескоп з колись створених та запущених людством , який має найбільше дзеркало.

"Стовпи творіння": телескоп "Джеймс Вебб" зробив неймовірні знімки (ФОТО)

"Стовпи Творіння": Ліворуч "Хаббл", праворуч - "Джеймс Вебб"

Днями ресурс Space.com опублікував знімки на яких зображені легендарні "Стовпи творіння", що є скупченням міжзоряного газу та пилу в туманності Орел. Ця туманність знаходиться в 7000 світлових років від Землі.

Чудові стовпи, які схожі на величезні скелі – це ні що інше, як скупчення пилу та холодного міжзоряного газу. В інфрачервоному світлі вони здаються напівпрозорими. Цікаво, що сучасні вчені припускають, що неподалік "Стовпів Творіння" стався вибух наднової зірки.

У зв'язку з цим прийнято вважати, що цього скупчення більше немає, проте мешканці Землі зможуть побачити перші ознаки його розпаду лише через 1000 років, адже відстань до них становить понад 7000 світлових років.

”Стовпи творіння”: телескоп ”Джеймс Вебб” зробив неймовірні знімки (ФОТО) - фото 2

Скупчення міжзоряного газу та пилу під назвою " Стовпи Творіння" вперше вдалося сфотографувати в 1995 році телескопу "Хаббл". Вже в 2014 році цей телескоп зробив знімок у вищій роздільній здатності.

На даний момент фахівці NASA мають можливість порівняти зображення, отримані з телескопів "Хаббл" і " Джеймс Вебб", щоб провести детальну діагностику знімків.

Цікаво, що свою назву — "Стовпи Творіння" — міжгалактичний об'єкт отримав саме тому, що пил та газ тут залучені до процесу "народження" та формування нових зірок. Одночасно з цим відбувається руйнування хмар під світлом зірок, що вже утворилися. Це явище можна вважати воістину унікальним.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україну йде похолодання: синоптик розповіла, коли та де зміниться погода.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини