Головна Новини Суспільство неймовірно Столиці світу страждають від рекордних температур: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Столиці світу страждають від рекордних температур: що сталося

Рекордні температури у столицях світу: екстремальна спека стає новою нормою

28 червня 2024, 14:33
Поділіться публікацією:

Останні три десятиліття великі міста по всьому світу починають катастрофічно нагріватися. У 20 найбільших столицях кількість днів, коли стовпчик термометра піднімається вище за 35°C, збільшилося на 52%. Від Джакарти, де кількість спекотних днів зросла з 28 до 167, до Сеула, який стикається зі зростанням з 9 до 58.

Столиці світу страждають від рекордних температур: що сталося

Столиці світу нагріваються: кількість спекотних днів зростає

Згідно з дослідженнями, у цих містах проживає понад 300 мільйонів людей, які особливо вразливі до підвищеної температури. Асфальт та будівлі у міському середовищі сприяють додатковому нагріванню, утримуючи тепло та створюючи так звані "міські теплові острови".

Столиці Азії, такі як Делі та Дакка, вже зіткнулися зі смертельними хвилями спеки цього року, що призвело до численних смертей та закриття навчальних закладів. У Делі, наприклад, зареєстрували найдовшу і найсильнішу хвилю спеки за останні 74 роки із 39 послідовними днями температури понад 40°C.

Дослідження також показало, що з 2014 по 2023 рік у цих містах було зафіксовано близько 6500 днів із температурою 35°C і вище, тоді як за десятиліття з 1994 по 2003 рік кількість таких днів становила лише 4755.

Сильна спека також відчувається у Саудівській Аравії та країнах Середземномор'я, включаючи Алжир та Індію.

Наукові прогнози тривожні: із ймовірністю 86% один із наступних п'яти років стане найспекотнішим в історії метеоспостережень, що ставить під загрозу не лише здоров'я, а й життя мільйонів людей у всьому світі.

Раніше "Коментарі" писали, що жителі Європи стали свідками незвичайного явища – по всьому континенту з'явилися сріблясті хмари. Ці хмари, відомі також як "електричні блакитні хмари", спостерігали у Данії, Австрії, Німеччині, Нідерландах, Англії, Польщі, Словаччині та Бельгії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини