Головна Новини Суспільство неймовірно Сміттєвий патруль: ворони у Швеції навчилися збирати викинуті недопалки (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Сміттєвий патруль: ворони у Швеції навчилися збирати викинуті недопалки (ВІДЕО)

Шведська фірма закликає ворон до сміттєвого патруля

5 лютого 2022, 12:00
Поділіться публікацією:

Ворон навчають забирати викинуті недопалки з вулиць і площ шведського міста в рамках заходів щодо скорочення витрат. Про це повідомляє DW.

Сміттєвий патруль: ворони у Швеції навчилися збирати викинуті недопалки (ВІДЕО)

Ворон - фото з відкритих джерел

Дикі птахи виконують завдання і отримують трохи їжі за кожне сміття, яке вони відкладають у спеціально розроблену машину, створену стартапом у Седертельє, поблизу Стокгольма.

"Це дикі птахи, які беруть участь на добровільних засадах", – сказав Крістіан Гюнтер-Ханссен, засновник Corvid Cleaning, компанії, яка стоїть за методом.

Фундація Keep Sweden Tidy Foundation каже, що на вулицях Швеції щороку залишається понад мільярд недопалків, що становить 62 відсотки всього сміття. Седертельє витрачає 20 мільйонів шведських крон (1,6 мільйона фунтів стерлінгів) на прибирання вулиць.

За оцінками Гюнтера-Хансена, його метод міг би заощадити щонайменше 75% витрат, пов’язаних із збиранням недопалків у місті.

Седертельє виконує пілотний проект, перш ніж потенційно розгорнути операцію по всьому місту, при цьому здоров’я птахів є ключовим фактором, враховуючи тип відходів.

Новокаледонські ворони, члени сімейства птахів вранових, розуміють так само добре, як семирічна дитина, як показало дослідження, що робить їх найрозумнішими птахами для цієї роботи.

Гюнтер-Ханссен сказав: "Їх легше навчати, і є також більша ймовірність того, що вони навчаться один у одного. У той же час менший ризик того, що вони помилково з’їдять сміття.

Томас Тернстрьом, стратег із відходів муніципалітету Седертельє, сказав, що потенціал пілотного проекту залежить від фінансування.

"Було б цікаво подивитися, чи може це працювати й в інших середовищах. Також з точки зору того, що ми можемо навчити ворон прибирати недопалки, але не можемо навчити людей не кидати їх на землю. Це цікава думка", — сказав Томас.

Як повідомляли раніше "Коментарі", теорію Дарвіна оголосили помилкою: вчені запропонували нову версію еволюції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини