Головна Новини Суспільство неймовірно Шведська компанія створила літаючий електроскутер: польоти на пристрої стануть доступними кожному
commentss НОВИНИ Всі новини

Шведська компанія створила літаючий електроскутер: польоти на пристрої стануть доступними кожному

Єдиний неприємний момент - це кусюча ціна винаходу

29 грудня 2021, 10:38
Поділіться публікацією:

Шведська компанія запустила виробництво літаючого елекроскутера, яким кожна людина матиме змогу скористатися. Про це повідомляє DW.

Шведська компанія створила літаючий електроскутер: польоти на пристрої стануть доступними кожному

Літаючий мотоцикл - фото з відкритих джерел

Як зазначають виробники, єдиний неприємний момент на даний момент — це ціна літаючого електроскутера, адже вона поки занадто висока, тому літаючий пристрій не всім по кишені. Вартість цього літаючого дива становить 92 000 доларів. Покупець отримує наполовину зібраний комплект та інструкцію для збирання. 

Винахід працює на спеціальних літій-іонних акумуляторах і зовні нагадує величезний дрон, який здатний перевозити людей.

Сам електроскутер важить 86 кілограмів, проте перевозити може людину вагою до 96 кіллограмів. Максимальна швидкість, яку здатний розвивати електроскутер, становить 102 км на годину. Летіти на такому винаході можна протягом 20 хвилин, а потім скутер необхідно заряджати для наступного польоту. 

Три роки тому компанія-виробник розробила початковий прототип електроскутера, і відтоді модель удосконалювали, щоб зробити винахід зручним та безпечним для використання. Елекстроскутер оснащений також балістичним парашутом і в разі несправності здатний літати лише з одним працюючим двигуном. 

Наступного 2022-го року компанія планує випустити 12 таких літальних пристроїв.

Як повідомляли раніше "Коментарі", українські винахідники розробили крапельницю, що може викликати медпрацівника. Автори проєкту — Сергій Пославський та Анна Панова. Проєкт Infusion Light створено на базі Інжинірингової школи Noosphere та Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини