Головна Новини Суспільство події Українські винахідники розробили крапельницю, що може викликати медпрацівника
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські винахідники розробили крапельницю, що може викликати медпрацівника

Пристрій ще треба протестувати у лікарнях

14 листопада 2021, 11:21
Поділіться публікацією:

Студенти Дніпропетровського університету ім. Олеся Гончара представили свою розробку — "розумну" крапельницю. Про це повідомляють на сторінці в PRoector в Facebook.

Українські винахідники розробили крапельницю, що може викликати медпрацівника

Пристрій для крапельниць, фото Шо там

"Це девайс, який полегшить процес внутрішньовенного крапельного введення лікарських препаратів", — йдеться у дописі.

Автори проєкту — Сергій Пославський та Анна Панова. Проєкт Infusion Light створено на базі Інжинірингової школи Noosphere та Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Розробники говорять, що їхній винахід полегшить роботу медичним працівникам, які працюють в стаціонарах й щодня мають ставити десятки крапельниць хворим.

Нова крапельниця може відстежувати обсягом ліків і швидкість капання й надсилати повідомлення на телефон медпрацівника. Працює пристрій в тому числі й на вай-фай.

Пристрій, який розробили винахідники, приєднується до крапельниці та контролює швидкість капання, об'єм ліків. Перша партія пристроїв вже надрукована на 3D-принтері та тестується винахідниками. Однак "лабораторні дослідження" відкладаються через епідемію.

"Як часто буває, медсестра поставила інфузію й пішла ставити іншим пацієнтам. Й коли ліки закінчуються, пацієнти б'ють тривогу й шукають медсестер", — говорить Анна.

Наразі ж багато людей бояться "капатися", панікують, коли закінчуються ліки, можуть випадково смикнути руку, іноді не мають сил кликати на допомогу. Крім того, у реанімаціях катетери ставлять у центральні вени, тож якщо вчасно не витягти його, туди може потрапити повітря.

Сергій говорить, що буває, коли голкою прокололи вену наскрізь, то рука починає пухнути. Пристрій також нагадуватиме, що потрібно знімати катетер. У ньому можна налаштувати заплановані повідомлення, що буду сповіщати медиків за п'ять хвилин до завершення процесу.

Як повідомляв портал "Коментарі", юний винахідник із Житомира поділився розробками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини