Головна Новини Суспільство неймовірно Секс поза шлюбом в Індонезії каратиметься ув'язненням. Це стосується й іноземців
commentss НОВИНИ Всі новини

Секс поза шлюбом в Індонезії каратиметься ув'язненням. Це стосується й іноземців

При тому законодавці вилучили статтю, яка визнавала одностатевий секс незаконним

6 грудня 2022, 20:55
Поділіться публікацією:

Парламент Індонезії одноголосно ухвалив зміни до Кримінального кодексу країни, які криміналізують інтимні стосунки поза шлюбом для громадян та іноземців.

Секс поза шлюбом в Індонезії каратиметься ув'язненням. Це стосується й іноземців

Протест проти змін у Кримінальний кодекс в Індонезії

Тепер секс поза шлюбом карається роком тюремного ув'язнення, а спільне проживання без одруження – шістьма місяцями, повідомляє Associated Press. Але звинувачення у подружній зраді повинні ґрунтуватися на поліцейських заявах, поданих чоловіком, батьками чи дітьми.


Ці зміни є частиною глобального перегляду Кримінального кодексу країни, над яким працювали роками. Новий кодекс також розширює існуючий закон про богохульство та зберігає п'ятирічний термін ув'язнення за відхилення від основних догматів шести визнаних релігій Індонезії: ісламу, протестантизму, католицизму, індуїзму, буддизму та конфуціанства. Аборти в країні також заборонені, однак є винятки для жінок із захворюваннями, що загрожують життю, і для тих, хто став жертвою зґвалтування, за умови, якщо вік плоду менш як 12 тижнів.

При тому законодавці погодилися вилучити статтю, запропоновану ісламськими групами, яка визнавала одностатевий секс незаконним.


Крім того, громадянам загрожує до 10 років позбавлення волі за частку в організаціях, що сповідують марксистсько-ленінську ідеологію, та чотири роки – за поширення комунізму.


Правозахисні групи розкритикували деякі поправки до кодексу, вони вважають, що їх додавання ставить під загрозу свободу вираження думок та права на конфіденційність. Кодекс ще вимагає погодження із президентом, а в уряді кажуть, що він не буде повністю імплементований ще кілька років. Влада відвела три роки на перехідний період.


Як писали "Коментарі", українка Анастасія Совенко зареєструвала електронну петицію про легалізацію на законодавчому рівні одностатевих шлюбів в Україні на початку червня. Петицію на сайті Президента підписала достатня кількість українців, тож її має розглянути глава держави та надати відповідь.


А нещодавно "Коментарі" писали про зірку серіалу "Гра в кальмара", якого звинуватили у сексуальних домаганнях. Відомий актор заперечує свою провину і заявляє про те, що нічого подібного не відбувалося, а його намагаються обговорити.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини