Головна Новини Суспільство неймовірно Рідкісна монета 50 копійок пішла з аукціону в 6 тисяч разів дорожче за стартову ціну
commentss НОВИНИ Всі новини

Рідкісна монета 50 копійок пішла з аукціону в 6 тисяч разів дорожче за стартову ціну

Рідкісна монета 50 копійок 1992 року продана в Україні за 12 тисяч гривень

сьогодні, 16:17
Поділіться публікацією:

На одному з нещодавніх аукціонів в Україні монету номіналом 50 копійок, випущену 1992 року, було продано за вражаючі 12 тисяч гривень. Дивно, що стартова ціна лота становила лише 2 гривні, але в процесі торгів вона збільшилася більш ніж у шість тисяч разів. За право придбати цю монету конкурували багато учасників, зробивши загалом 68 ставок.

Рідкісна монета 50 копійок пішла з аукціону в 6 тисяч разів дорожче за стартову ціну

Унікальна монета встановила аукціонний рекорд в Україні

Причиною такої високої ціни стала унікальність цієї монети. Вона відрізняється незвичайним дизайном: опуклим щитом та втиснутим тризубом на лицьовій стороні. Ці особливості роблять її набагато більш рідкісною, ніж стандартні монети того ж року, у яких тризуб опуклий, а щит має тонкі лінії.

Рідкісна монета 50 копійок пішла з аукціону в 6 тисяч разів дорожче за стартову ціну - фото 2

Цікаво, такі особливості монети з'явилися випадково. Художники, створюючи ескізи для карбування, затемнили не лише тло, а й сам тризуб. За цими кресленнями у Великій Британії зробили спеціальний інструмент виробництва монет. Помилку помітили лише після того, як отримали готові штемпелі для карбування. Проте на заводі вирішили використовувати їх для пробного випуску, щоб налагодити обладнання.

Місцеві нумізмати відзначають, що такі рідкісні екземпляри становлять не лише історичну, а й інвестиційну цінність. Колекціонери завжди готові платити більше за унікальні та цікаві монети, що виділяються на тлі звичайних.

Раніше "Коментарі" писали, що очолює список рідкісних монет — 1 копійка 1992 року, різновиди 1.35АА. Її відмінні риси – ступінчаста верхівка правого верхнього листка та маленькі ягоди на гербі. І тут починається магія колекціонування: за цю монету на аукціонах готові викласти понад 11 000 гривень. Так, ви не дочули — всього одна копійка може коштувати цілий стан.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини